У Кропивницькому зібрались юні аграрії та лісівники (ФОТО)

Вересень 21, 2024 | Новини | Переглядів: 705 | Коментарі: 0

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського стала місцем проведення Обласного зліту учнівських аграрних трудових об’єднань та учнівських лісництв «Тобі, Україно, наші знання та праця!». 

Організували захід Кіровоградський ОЦЕНТУМ, Кіровоградське обласне Товариство лісівниківта Орхуський центрекологічної інформації, який діє при відділі документів з економічних, технічних та природничих наук книгозбірні. 

У Кропивницькому зібрались юні аграрії та лісівники (ФОТО)

У Кропивницькому зібрались юні аграрії та лісівники (ФОТО)

У Кропивницькому зібрались юні аграрії та лісівники (ФОТО)

В цьому році зліт проводився в новому форматі, який об’єднав юних аграріїв та лісівників.

У справі збереження і охорони природних багатств найважливішим завданням є екологічне, трудове, патріотичне і моральне виховання молоді. Учнівські лісництва та аграрні трудові об’єднання  є  одними з традиційних і в той же час найдієвіших форм залучення дітейдо охорони навколишньогоприродногосередовища.Оскільки розвиток сучасного суспільства вимагає від учнівської молоді чіткої сформованої екологічної свідомості, саметакі об’єднання – місце формуванняприродолюбів, дбайливих господарів лісу та майбутніх майстрів сільського господарства.

Учасники заходу презентували свою діяльність під час виставки та відкритого творчого звіту в номінаціях «Юні господарі лісу» та «Майбутні майстри сільського господарства».

Так, команда «Підлісненські агронавти» займалася вирощуванням томатів різними способами посадки. В результатіцього дослідження виявилося, що оптимальний рівень врожайності дає спосіб  посадки рослин 30х90 см.

Юні лісівники Червоно-Нерубаївськогоучнівського лісництва представили свою роботу за рік: дослідженняпо продуктивному вирощуванню дерев та догляду за ними; дослідження якості води відкритих водойм села Підлісного; вирощуваннясаджанців дуба із жолудя; збір лікарських рослин, зокрема шипшини, для приготування фіточаюу шкільній їдальні; розвішування шпаківень у Чорному лісі разом з працівниками лісництва тощо.

Свої науковідослідження презентували учні Петрівськогошкільного лісництва. Протягом року вони проводили ентомологічні, фітопатологічні та флористичні обстеження лісового масиву Знам’янськоголісництва, порівнювали фітоценози, визначали розмір популяції рослинних угрупувань прибережної зони озера Берестувате.

Команда «Мавки» у своєму відеоматеріалі  розповіли про перебування в Знам’янськомулісництві та про свою допомогу по догляду за висадженими листяними та хвойними деревами і кущами.

Вихованціучнівського лісництва «Зелена планета» розповіли про напрямки роботисвоєї команди з природоохоронної діяльності: організаціювисадки дерев на вулицях селища;висаджування квітів та догляд за клумбами; виготовлення  шпаківень, дуплянок, годівничок для птахів; проведення благодійних акцій зі збору кормів та засобів гігієни для безпритульних тварин.

За висновкамикомпетентного журі третє місце було вирішено не присуджувати, а друге та перше місця розподілили такимчином:

ІІ місце:

- Команда «Мавки» ліцею «Крила України»;

- Команда Петрівськогошкільного лісництва ліцею «Гармонія»;

- Команда учнівського лісництва «Зелена планета».

І місце:

- команда Червоно-Нерубаївськогоучнівського лісництва;

- команда «Підлісненські агронавти».

Команди, які зайняли другі місця, братимуть участь у виставковому павільйоні Національного екологічного центру України. А команди, які зайняли перші місця, представлятимуть свою дослідницьку діяльність на всеукраїнських зльотах учнівських лісництв та виробничих бригад.

Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів!

Наталія Ракуленко


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool