У Кропивницькому в останню путь провели молодшого сержанта Олексія Назарчука (ВІДЕО)

Жовтень 15, 2024 | Новини | Переглядів: 353 | Коментарі: 0

Сьогодні, 15 жовтня, в обласному центрі прощалися із загиблим молодшим сержантом Олексієм Назарчуком.

Молодший сержант Олексій Назарчук з позивним «Фріц» загинув 09 жовтня 2024 року в районі населеного пункту Ступочки Краматорського району Донецької області під час виконання бойового завдання необхідного для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави, відданий Військовій присязі на вірність Українському народові.

Олексій Назарчук народився 30 березня 1997 року в селі Піщаний Брід Новоукраїнського району Кіровоградської області. Коли Олексію виповнилося 7 років родина переїхала до Кропивницького. Олексій навчався у загальноосвітній школі № 26,, нині – Ліцей «Нова українська школа». Закінчив професійно-технічне училище №12 міста Знам`янки за спеціальністю «помічник машиніста тепловоза».

Пройшов військову строкову службу в лавах Збройних Сил України. Після служби працював в будівельній фірмі «Оліс-груп», далі - головним сироваром в сироварні «Лісова коза».

Цілеспрямований, відкритий, з активною життєвою позицією. Олексій очолював Кропивницький осередок Всеукраїнської громадської організації «Сокіл». Цього року вступив на заочну форму навчання до Центральноукраїнського національного технічного університету, на кафедру машинобудування, мехатроніки і робототехніки. Був активним учасником вболівальницького руху футбольного клубу «Зірка». Мав хобі - цікавився українською та античною історією, скандинавськими традиціями. А татуювання були невідʼємною частиною прояву його індивідуальності.

На момент повномаштабного вторгнення росії на територію України Олексій знаходився за кордоном, але в перший же день прийняв рішення повернутися та захищати рідну землю, свій народ від російського агресора.

В Україні, не зволікаючи, долучився до батальйону «Карпатська Січ». Разом із побратимами брав участь у звільнені Київщини. Згодом приєднався до 5-ої окремої штурмової бригади Збройних Сил України, боронив Донеччину.

Служив на посаді командира відділення взводу роботизованих платформ роти вогневої підтримки. У серпні 2023 року отримав поранення і знову повернувся в стрій.

Був нагороджений відзнакою Київського міського голови «За сприяння обороні Києва», відомчою відзнакою Міністерства оборони України «За жертву крові в боях за волю України».

За самовідданість і стійкість виявлені під час проходження військової служби отримав почесну відзнаку командира військової частини – перстень «Вірність і честь». Мав статус ветерана війни.    


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool