Спортивно-інтелектуальні змагання відбулися у Кропивницькому (ФОТО)

Жовтень 18, 2024 | Новини | Переглядів: 239 | Коментарі: 0

В обласному центрі обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського на три дні перетворилася на місце спортивно-інтелектуальних змагань.

З нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми тут проходить квест з безпечного працевлаштування та протидії торгівлі людьми.

Ініціатором проведення заходу стала громадська організація «Чистий аркуш». Партнерами виступили Міжнародна організація з міграції (МОМ), Національна поліція, громадські організації «Десяте квітня», «Обласний жіночий інформаційний центр» та ОУНБ імені Дмитра Чижевського. Фінансову підтримку забезпечив Офіс протидії та моніторингу торгівлі людьми Державного Департаменту США.

Спортивно-інтелектуальні змагання відбулися у Кропивницькому (ФОТО)

Спортивно-інтелектуальні змагання відбулися у Кропивницькому (ФОТО)

Спортивно-інтелектуальні змагання відбулися у Кропивницькому (ФОТО)

Спортивно-інтелектуальні змагання відбулися у Кропивницькому (ФОТО)

Сімнадцять років тому Європарламент запровадив Європейський день протидії торгівлі людьми, аби привернути увагу до проблеми, інформувати суспільство про небезпеку і допомогти виявляти та боротися з сучасним рабством, зазначила на відкритті заходу представниця департаменту соцзахисту населення Кіровоградської ОВА Наталія Сімакоп.

«Жертвою торгівлі людьми може бути кожний і кожна незалежно від віку, статі, соціального статусу, місця проживання тощо», - наголосила вона.

У 2023 році понад 50 000 жертв було виявлено тільки в Європі. В Україні ситуація погіршилася через війну. За словами посадовиці, у Кіровоградській області статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, мають полонені, які перебували на окупованих землях України та на території росії. Це шість жінок та чоловік, які потрапили в трудове рабство.

«Бібліотека Чижевського і Обласний жіночий інформаційний центр займаються просвітництвом щодо протидії торгівлі людьми ще з 1998 року, коли отримали грант від Інституту відкритого суспільства на реалізацію відповідного інформаційного проєкту. Ми вважаємо, що, якщо навіть одна людина буде поінформована і попереджена, це велика перемога», - підкреслила директорка бібліотеки Валентина Животовська.

Оксана Желанова, представниця МОМ, зазначила, що квест надає можливість отримати практичні навички і певний досвід небажаних подій.

На учасників квесту чекало одинадцять станцій, на яких вони повинні були об’єднатися в команди і отримати завдання: вибрати вакансії, ознайомитись з договором, придбати речі для подорожі та інші. Крім того, потрапити в ситуації, коли відмовили в роботі, стикнулись з іншим посередником з працевлаштування, коли попросили передати невідомий пакунок тощо.
Впевнені, що отриманий у квесті досвід допоможе розвіяти хибне уявлення про те, що «зі мною таке ніколи не станеться», та зрозуміти, що проблема торгівлі людьми реальна.

Лариса Семенова 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool