На Кіровоградщині виявили порушення у використанні гуманітарних транспортних засобів

Жовтень 15, 2024 | Новини | Переглядів: 293 | Коментарі: 0

Кропивницька митниця виявила значні порушення правил використання транспортних засобів, призначених для потреб Збройних Сил України ввезених в якості гуманітарної допомоги.

З початку 2024 рокубуло зафіксовано 32 факти порушення митних правил, передбачених статтею 483Митного кодексу України, на загальну суму 7 919 174 млн. грн. У III кварталібуло зафіксовано 3 таких порушення на суму 592 565 грн.

Під час митного контролюбуло встановлено, що транспортні засоби, задекларовані як гуманітарна допомога,були використані не за призначенням. Замість використання в гуманітарних ціляхабо передачі на потреби ЗСУ, транспортні засоби використовувались длякомерційної діяльності або особистих потреб.

За фактом поданнямитниці документів з ознакамипідробки, інформацію скеровано доправоохоронних органів з метою прийняттярішення щодо порушення кримінального провадження.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства України,зокрема Закону України «Про гуманітарну допомогу», транспортні засоби, ввезеніяк гуманітарна допомога, повинні використовуватись виключно з гуманітарнимицілями.

Санкція ч.1 ст. 483Митного кодексу України, передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією товарів, транспортнихзасобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовуютьсядля приховування товарів – безпосередніхпредметів порушення митних правил, а також товарів транспортних засобів ізспеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовуються для приховування товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил від митногоконтролю.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool