Від ляща до лосося: найкорисніші види риб та їхні властивості

Жовтень 16, 2024 | Народний репортер | Переглядів: 79 | Коментарі: 0

 Сьогодні, у Всесвітній день продовольства, хочемо нагадати про одну з найважливіших складових забезпечення продовольчої безпеки населення планети – рибну продукцію та її незамінну роль у нашому раціоні.

Морепродукти є джерелом поживних речовин і вважаються надзвичайно корисними для здоров’я. Регулярне споживання риби – щонайменше дві порції на тиждень – сприяє зниженню артеріального тиску, зменшує вміст холестерину в крові, підвищує опір серцево-судинним захворюванням.

 Пропонуємо вашій увазі інформацію про одні з найкорисніших видів риб для організму людини:

 Тріска – її м'ясо багате високоякісним білком. Це хороша альтернатива червоному м'ясу та птиці. Універсальна риба, враховуючи спосіб кулінарної обробки й використання в стравах, також є цінним джерелом вітаміну D3, який особливо необхідний в осінньо-зимовий період.

 Оселедець – ніжне м'ясо оселедця багате ненасиченими жирними кислотами, білками й мінеральними речовинами. Різноманітність вітамінів, таких як A, E, B і D3 допомагає збільшити в організмі рівень корисного холестерину. Це відмінний спосіб знизити ризик розвитку атеросклерозу, захворювань серця і судин.

 Скумбрія – відмінний захисник серця і судин, помічник вироблення гормонів. Вона знизить згортання крові, поліпшить кровообіг і роботу мозку. Містить велику кількість селену, який позитивно впливає на імунну систему і прискорює регенерацію клітин. Також скумбрія багата фосфором і вітаміном D. Однак вагітним жінкам слід уникати її споживання через її схильність накопичувати сполуки ртуті.

 Судак – цінується за біле й ніжне нежирне м’ясо, яке практично без кісток. Риба має солодкуватий, але трохи м’який смак. Він багатий сполуками, які зміцнюють нервову систему та ідеально підходить людям, які борються із зайвою вагою. М'ясо цієї риби багате фосфором, кальцієм, фтором і йодом, що перешкоджає розвитку захворювань щитоподібної залози.

 Сардини – це жирна риба, тому вона є багатим джерелом ненасичених жирних кислот омега-3 і омега-6. Вживання цієї риби допоможе знизити артеріальний тиск, поліпшити кровообіг і знизити ризик атеросклерозу, інфаркту або інсульту. Вона практично не містить ртуті, токсинів та інших шкідливих речовин.

 Лосось – ця здорова риба збагачена біоактивними пептидами, які підвищують синтез колагену, необхідного для правильного функціонування суглобів. Допомагає розріджувати кров, а отже запобігає утворенню тромбів і знижує кров'яний тиск. Лосось також корисний своєю здатністю уповільнювати процеси старіння, покращувати пам'ять і концентрацію уваги.

 Короп – солодке й ніжне м'ясо коропа особливо корисне для жінок, адже воно зберігає красу шкіри, рекомендується при захворюваннях підшлункової залози, а також допомагає метаболізму жиру.

 Кілька – багата кальцієм, допомагає зберегти білизну зубів, гарне волосся, міцні нігті. Їжте кільку з кісточками, хребтами й хвостами – саме там міститься вся харчова цінність.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool