Як обрати ранні овочі із користю для здоров’я?

Квітень 06, 2021 | Здоров'я та краса | Переглядів: 957 | Коментарі: 0

Знати, які з овочів найбільше вбирають в себе нітрати. Це – буряк, редиска, салат, шпинат, молода капуста, кабачки, морква, огірки, кріп. Не соромтеся запитати у продавця висновок лабораторної перевірки його продукції

Знати, у яких частинах овочів зосереджена найбільша кількість хімії. У огірка???? та кабачка найбільше накопичується хімії біля плодоніжки та у шкірці, у капусті – на верхніх листочках, у редисці – біля кінчика знизу, у салаті???? та зеленій цибулі – біля корінця, а у перця,???? баклажана та помідора – біля плодоніжки. Картопля???? найбільше накопичує нітратів у шкірці, а морква???? – у верхній та нижній частині.

Правильно обробляти. Рекомендовано свіжі овочі замочити у холодній воді хоча б на 20 хвилин. Також знищує нітрати термічна обробка. Найкраще – варіння у воді. Тільки цю воду потрібно одразу ж злити і не використовувати як бульйон.

Правильно оглядати. Треба знати якими насправді мають бути свіжі здорові овочі. Через високу дозу нітратів один овоч може вирости дуже великим, а інший, навпаки, «згоріти» через перегодовування і виглядати трохи меншим від своїх звичайних родичів. Тому вибирайте плоди середніх розмірів.

Не перестаратися. Попри те, що дуже хочеться свіженького, варто пам’ятати, що такі овочі потрібно ретельно дозувати, особливо якщо ви годуєте ними дітей, людей похилого віку та людей із хворим шлунком.

Детальніше - https://cutt.ly/McQ1c1s 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool