Ситуація щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання в Кіровоградській області на 52 тижні 2011 року

Січень 04, 2012 | Здоров'я та краса | Переглядів: 2489 | Коментарі: 1

Ситуація з гострих респіраторних вірусних захворювань в Кіровоградській області на останньому тижні 2011 року була спокійною.

Обласний показник захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції на 10 тисяч населення за тиждень склав 27,18 що на 15% менше показника попереднього тижня та нижче розрахункового епідемічного порогу – 29,9. Тижневі показники захворюваності населення по адміністративних територіях області не перевищували відповідних епідемічних порогів.

Ситуація в організованих колективах спокійна, всі заклади освіти працювали у звичайному режимі.
За оперативними даними впродовж тижня з приводу гострих респіраторних захворювань в лікувально-профілактичні заклади області звернулось 2758 осіб, госпіталізовано 289 хворих. Випадків грипу не зареєстровано.
У вірусологічній лабораторії ДЗ “Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція” на 52 тижні досліджено матеріал від 21 хворого на гострі респіраторні захворювання, у 3 хворих виявлені антигени аденовірусів.
В передсвятковий тиждень фахівцями санітарно-епідеміологічної служби з питань дотримання температурного режиму та заходів профілактики грипу та інших респіраторних захворювань по області перевірено 144 об’єкти, у т.ч. 42 об’єкти громадського харчування та торгівлі, 21 лікувально-профілактичний заклад, 3 заклади із цілодобовим перебуванням дітей, один заклад соціального обслуговування, 21 дитячий дошкільний навчальний заклад, 20 шкіл, 5 вищих навчальних закладів, 1 заклад масового відпочинку. На 27 перевірених об’єктах виявлені порушення. За результатами перевірок накладено 26 штрафів, винесено постанова про тимчасове припинення експлуатації одного об’єкту, керівникам 10 закладів направлені приписи.
Проводиться широка санітарно-освітня робота із населенням щодо заходів профілактики респіраторних захворювань та грипу. Впродовж тижня фахівцями санітарно-епідеміологічної служби проведено 3 виступи на радіо, надруковано 3 статті в місцевих газетах.

Довідкова інформація:

За повідомленням Центру грипу та ГРВІ Центральної СЕС МОЗ України показники захворюваності на грип та ГРВІ по відношенню до епідемічних порогів в регіонах України за 51 тиждень 2011 року склали від – 17,9 % у Дніпропетровській до – 75,8 % в Херсонській областях. Всього за 51 тиждень захворіло на грип та ГРВІ 168 994 особи, із них госпіталізовано 7 105 осіб (4,2% - від захворілих), серед госпіталізованих 79,51% становлять діти. Показник захворюваності становить 36,9 випадків на 10 тис. населення, що на 8,18 % менше ніж за 50 тиждень.
Летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ не зареєстровано.
Загальна кількість вакцинованих проти грипу за епідсезон складає 367 893 (0,8% від населення України).

За оперативними даними моніторингу захворюваності, який проводиться ДЗ “Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція” з початку поточного епідсезону (починаючи з 3 жовтня 2011 року) на гострі респіраторні захворювання в Кіровоградській області захворіло всього 43729 осіб, у т.ч. 30913 дітей.
Серед збудників гострих респіраторних вірусних інфекцій в поточний епідемічний сезон переважають респіраторні віруси: аденовіруси, віруси парагрипу і респіраторно-синцитіальні віруси. З початку сезону всього у одного хворого були виявлені антигени вірусу грипу типу А.
В області з початку епідемічного сезону всього вакциновано проти грипу 11109 осіб із груп епідемічного та медичного ризику, у т.ч. за останній тиждень - 271.


Завідувач епідеміологічного відділу ДЗ “Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція” Тамара Ланкмілєр

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool