7 способів зміцнення імунітету

Січень 22, 2014 | Здоров'я та краса | Переглядів: 2191 | Коментарі: 0

Імунітет - це здатність організму до опору різним інфекціям і чужорідним організмам: мікробам, вірусам, бактеріям тощо. Іншими словами, це захист організму, його сила і можливість підтримувати нормальне функціонування всіх органів в умовах ворожого зовнішнього середовища.

Зниження імунітету може статися в ситуації, коли людина нехтує правилами здорового способу життя і постійно підриває захисні сили організму, виснажує їх. До зниження імунітету призводить неправильне харчування, безконтрольний прийом лікарських препаратів і як результат - порушення у роботі системи травлення, надмірні фізичні навантаження, стреси. Також чинниками, що впливають на зниження імунітету, є гіподинамія - відсутність достатніх фізичних навантажень, тривала дія випромінювання електронної техніки тощо.
Як бачимо, багато що у збереженні захисних сил організму залежить від людини. Однак багато хто нехтує цими нескладними правилами, і тоді знесилений організм частіше піддається впливу ворожого навколишнього середовища. Тому ті, у кого імунітет в нормі, не заражаються навіть тоді, коли в родині є хворі на грип, а в інших все набагато складніше.

7 способів зміцнення імунітету
1. Здоровий сон. Доросла людина має виділяти на сон 7-8 годин на добу.
2. Регулярно відвідуйте басейн, адже плавання – один з найбільш корисних видів фізичного навантаження та найкращий антидепресант.
3. Бажано один раз на тиждень відвідувати баню або сауну, адже це чудова можливість позбавитися кількох зайвих кілограмів, накопичених шлаків через відкриті пори шкіри, до того ж, різка зміна високих і низьких температур добре впливає на тренування судин.
4. Дотримуйтеся правил здорового харчування. Якщо Ви поки що не готові повністю змінити свій раціон, то просто збагатіть його свіжими овочами, фруктами, зеленню. Добрим початком дня стане стакан цитрусового фреша з очищеною питною водою у пропорції 1:1, щоб не нашкодити шлунку. Замініть ранкову каву або чорний чай на зелений чай із шматочком лимона або ще краще – відвар шипшини. Замість цукру краще вживати мед. Корисним буде варення з малини та чорної смородини. За допомогою цих простих прийомів Ви з легкістю ліквідуєте сезонний дефіцит вітамінів.
5. Щодня вживайте хоча б один стакан кисломолочного продукту – кефіру, йогурту з живими бактеріями, роль яких наладити роботу системи травлення.
6. Активно використовуйте природні стимулятори імунної системи, наприклад, сік алое, який можна додавати у ранковий фреш, змішувати з медом або приймати у чистому вигляді по одній чайній ложці один раз у день. Альтернативою алое можуть стати настої з квітів ехінацеї.
7. Заряджайтеся позитивом! Вчені давно довели, що песимісти хворіють частіше, а хвороба може протікати у складніших формах, аніж у людей позитивно налаштованих. Тому намагайтеся виробити оптимістичний погляд на життя, радіти кожній миті та заряджати своїм оптимізмом оточуючих.
І найголовніше! Укріпити і підвищити рівень імунітету моментально неможливо, тому починайте піклуватися про своє здоров’я завчасно, тобто вже зараз, не очікуючи перших проявів застуди. Дотримання цих простих правил дозволить Вам почуватися добре у будь-яку пору року, а сезонні захворювання не стануть на заваді Вашим планам.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool