«Зірка» (Кропивницький) - «Динамо» (Київ) - 0:2

Листопад 19, 2017 | Спорт | Переглядів: 2137 | Коментарі: 0

Київське «Динамо» вийшло на матч із «Зіркою» гранично «зарядженим» на перемогу. Адже після сенсаційної поразки «Шахтаря» в  матчі з «Олександрією», підопічні Олександра Хацкевича мали можливість скоротити відставання від головних конкурентів. Й гості досягли бажаної вікторії у Кропивницькому, двічі забивши, зусиллями Дьємерсі Мбокані, ще в першому таймі.

По перерві кропивничани намагалися повернути інтригу в матч, але своїми гольовими можливостями не скористалися. Та й кияни мали можливості збільшити свою перевагу, та втретє «пробити» Євгена Паста, який провів черговий відмінний поєдинок, віце-чемпіонам України не вдалося – 0:2.

Потрібно відзначити, що на це протиборство центральні оборонці господарів поля Максим Ковальов та Франк Сесе Пепе вийшли, не повністю відновившись після ушкоджень, що й позначилося на діях французького захисника, який не встигав за швидкими візаві та в перерві був замінений. В іншому ніяких несподіванок у нашому складі не було. Хіба що Максим Прядун залишився в запасі, а пару нападників склали Глєб Рассадкін і Сергій Петров. Що ж стосується киян, то тренерський штаб тримав у думках майбутнє протиборство в Лізі Європи зі «Шкендербеу», але, за винятком травмованих Сидорчука, Кравця, Гармаша та Віди, які мали незначні ушкодження, всі основні виконавці до Кропивницького приїхали. Попереду Олександр Хацкевич знову зробив ставку на Мбокані та Мораєса, залишивши в резерві Бєсєдіна.

Перед початком зустрічі відбулася хвилююча церемонія, коли футболістів обох команд, одягнених у футболки з написом «Мій тато – герой», на поле вивели діти воїнів з усієї Кіровоградщини, які боронять незалежність і цілісність держави на Сході України. Таким чином футбольний клуб «Зірка» підтримав акцію Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці –Разом» та Федерації футболу учасників АТО, що проводиться на матчах УПЛ на знак подяки й шани справжнім героям нашої країни та їх родинам.

А відразу після стартового свистка арбітра, майже без розвідки, динамівці вдалися до рішучих дій. Адже вони добре пам’ятали чим завершився поєдинок у минулому сезоні, в якому «Зірка» переграла грізних конкурентів, які дозволили собі дещо зверхнє ставлення до підопічних Романа Монарьова. Але, здалося, що цього разу кропивничани вийшли на поєдинок із якоюсь боязкістю. В усякому разі, гості відразу ж захопили ініціативу й пішли в наступ. Господарі ж не встигали за швидкими діями киян. Перший «тривожний дзвоник» пролунав уже на 8-й хвилині, коли Мбокані заробив штрафний, а Піваріч, ударом через «стінку», метрів із 18-ти, перевірив на міцність стійку наших воріт. Далі, після подачі з флангу, Олександр Маткобожик головою запустив «парашут» за спину Євгена Паста, але наш голкіпер «потягнув» м’яч із-під поперечини. А далі, вже після метушні у воротарському майданчику, захисники кропивничан виявилися вправнішими, ніж суперники. Трохи згодом вже Максим Ковальов, в останню мить, випередив Мораєса після проходу Гонсалеса зліва та прострілу вздовж воріт.

Та все ж, підопічні Романа Монарьова намагалися «відсунути» гру подалі від своєї штрафної, за рахунок швидких контратак. На жаль, стрімкий вихід із оборони не завжди добре виходив, хоча декілька перспективних випадів вдалися. Спочатку арбітр Олександр Дердо не зафіксував фол на Сергієві Петрову, коли той мав можливість вирватися на оперативний простір на правому фланзі. Згодом Рассадкін добре скинув м’яч на того ж Петрова, котрий пробив злету, метрів із 18-ти, точно в руки Бущану. А ще в одному епізоді Олексій Чичиков перед штрафним майданчиком, перебуваючи на самоті, дуже довго приймав рішення і зробив невдалу передачу на Полегенька, в котрого вже не залишилося можливості віддати націлену передачу від лінії поля.

Незабаром тривала атака киян, після того як «Зірка» втратила м’яч на чужій половині поля, завершилась ударом Мбокані з вигідної позиції – на щастя, нападник «Динамо» не влучив у ближній кут воріт. Але на 23-й хвилині конголезець таки домігся свого. Після другого кутових поспіль, Дьємерсі скористався позиційною помилкою наших захисників, виграв позицію у штрафному майданчику й головою, з близької відстані, несильно, але точно, пробив у ціль – 0:1.

Після голу підопічні Олександра Хацкевича не збирались зупинятися, а намагалися збільшити свою перевагу в рахунку. Після швидкого випаду лівим флангом та передачі Гонзалеса, наш голкіпер Євген Паст записав на свій рахунок суперсейв, коли у карколомному стрибку витягнув м’яч із-під поперечини, після удару головою Віталія Буяльського. Але за кілька хвилин воротар кропивничан був безсилим. Микола Морозюк навісив зліва, а Мбокані, зависнувши у повітрі, головою зряче відправив м’яч у дальній кут – 0:2.

Лише потім у «зіркових» пройшла непогана атака. Але, завершуючи класну комбінацію, Павло Полегенько, замість того, щоб «вистрілити» з ходу робочою правою, чомусь почав перекладати м’яч під ліву слабшу ногу і влучив у захисника опонентів. Кутовий ніяких дивідендів «жовто-червоним» також не приніс. А от динамівці у відповідь ще раз перевірили реакцію Євгена Паста й наш голкіпер знову не підвів, відбивши удар Віктора Циганкова у ближню «дев’ятку». Тільки за ці два «спасіння» власних воріт голкіпер «Зірки» вже заслуговує на те, щоб знову потрапити до числа героїв чергового туру.

Наприкінці першої сорокап’ятихвилинки підопічні Романа Монарьова заробили стандарт на лівому фланзі, але після подачі Ігоря Загальського Георгій Бущан кулаком виніс м’яч зі своєї штрафної. А ще одну контратаку «Динамо» зупинив Євген Паст, який на досвіді, за межами штрафної, ногами переграв Віктора Циганкова, котрий намагався прорватися «на побачення» з нашим голкіпером. Перед самісінькою перервою класна комбінація «Зірки», з переводом м’яча із правого флангу на лівий від Максима Драченка та прострілом Івана Цюпи до штрафного майданчика, ударом не завершилась. На жаль, Глєб Рассадкін, навіть у падінні, зовсім трохи не дотягнувся до м’яча. Отож, на перерву суперники пішли за переваги киян у рахунку – 0:2.

В перерві у складі кропивничан відбулася заміна, про яку ми вже розповідали. Замість Сесе-Франка Пепе, котрий повністю не впорався зі своїми функціями, на полі з’явився Назар Маліновський. Унаслідок цього Іван Цюпа став грати на позиції центрального захисника, а Назар закривав ліву бровку. На початку другого тайму, який кропивничани почали рішуче, у господарів пройшла хороша атака. Активний Павло Полегенько віднайшов своєї передачею із правого флангу на лінії штрафної Чичикова, який, на жаль, пробив набагато вище поперечини. А пізніше здалеку, вже більш небезпечно, пробивав Сергій Петров – Георгій Бущан витягнув м’яч із правого кута своїх воріт.

Усе ж, варто відзначити, що після перерви «зіркові» грали набагато сміливіше, ніж у першій половині зустрічі. У «жовто-червоних» проходило більше атак, щоправда, невелика їх кількість завершувалась ударами по воротах. Підопічні Олександра Хацкевича, «увімкнувши економний режим», грали по рахунку. Але свої моменти продовжували створювати. В одному з епізодів Євген Паст, за рахунок правильно обраної позиції, відбив небезпечний і націлений удар Віталія Буяльського.

На 61-й хвилині Роман Монарьов провів заміну по позиції: замість Сергія Петрова, на полі з’явився Максим Прядун. А «Динамо» грало тим же складом, більше контролюючи м’яч, та без особливої загрози воротам суперників.

«Зіркові» дійсно краще виглядали у другому таймі, ніж до перерви, але брак виконавської майстерності заважав нашим гравцям створювати гострі моменти. Часто-густо «жовто-червоні» пробивали набагато вище поперечини, після непоганих комбінацій. А ось «Зірку» врятував каркас після удару Жуніора Мораеса, а Віталій Буяльський, який добивав м’яч, у падінні, головою не зміг переграти Паста.

На 78-й хвилині у кропивничан була супернагода, аби скоротити відставання. Вихованець київського клубу Павло Полегенько класно, із розвороту, поклавши корпус, пробив із правого кута штрафного майданчика, та м’яч у кількох сантиметрах розминувся зі стійкою воріт. Здалеку, згодом, перевірив пильність Євгена Паста Микола Морозюк – голкіпер опинився на місці. А пізніше відверто «пробачив» кропивничан Дерліс Гонзалес, котрий із вигідної позиції пробив вище цілі, після проходу й передачі Миколи Морозюка.

Кінцівка поєдинку пройшла в неквапливому темпі, коли м’яч переважно перебував у центрі поля й моментів більше не виникало. Отож, фінальний свисток арбітра Олександра Дердо зафіксував перемогу столичної команди з рахунком 2:0.

На післяматчевій прес-конференції Олександр Хацкевич відмітив дії своїх підопічних у першому таймі, який динамівці провели з великим натхненням та бажанням. По перерві ж гості, як зазначив головний тренер динамівців, спокійно контролювали ситуацію на полі й довели матч до заслуженої перемоги. Ну й Олександр Миколайович зазначив, що втрата трьох очок «Шахтарем», безумовно, підвищила мотивацію футболістів і вони цього разу не втратили шанс наблизитися до «гірників» у турнірній таблиці.

Головний тренер «Зірки» Роман Монарьов визнав результат закономірним, відзначивши, що десь його план на гру не спрацював і не було необхідної компактності в усіх лініях, що й дозволило конкурентам диктувати свої умови. Тож, потрібно детально проаналізувати недоліки й намагатися виправитись у наступних матчах.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool