Така важлива перемога

Жовтень 28, 2014 | Спорт | Переглядів: 1981 | Коментарі: 0

Новий етап розвитку кіровоградського футболу команда починала виїздом в Тернопіль. Після серйозних змін, які «Зірка» зазнала минулого тижня, всі прихильники з нетерпінням чекали цього матчу.

 

Звичайно, «Нива», яка потихеньку вибралася зі стартової кризи, розраховувала на 3 очки в матчі з «Зіркою», ігрова криза в якій трохи затягнулася. Цікавим перед матчем виглядав той факт, що обидві команди повеселилися в попередніх матчах, видавши результативні ігри («Зірка» - 2:2, «Нива» - 5:3). Але ще більш цікавим було те, що «Нива» не може виграти в чемпіонатах у кіровоградців вже 15-й рік. І з боку статистики було цікаво: чи перервуть господарі цю серія, чи її продовжить «Зірка»?

Стартовий склад «Зірки» на гру не здивував. В запасі вперше з’явилися зовсім юний Льопка та Осипенко, а в стартовому складі вперше вийшов Кривошей, якого попередні тренери випускали лише на заміну.

Перші дванадцять хвилин «Нива» фактично не переходила середину поля, і про Павла Поштаренка глядачі згадали лише тоді, коли господарі поля в особі Дурая завдали першого удару, і м’яч опустився на сітку воріт зверху. «Зірка» взагалі багато комбінувала, але до удару справа дійшла лише після першої атаки «Ниви», коли сольний рейд здійснив Григорій Баранець. Його прохід до центру штрафного майданчику закінчився небезпечним ударом, але це призвело лише до кутового.

«Нива», оговтавшись, відтіснила «Зірку» від воріт, і в середині тайму заробила двічі поспіль право на штрафні удари. І хоч вони закінчилися для господарів безрезультатно, небезпеку для «Зірки», на жаль, таїв кожен стандарт. Господарі в ці хвилини в основному атакували лівим флангом захисту «Зірки», де в новому для себе амплуа розташувався Андрій Бацула.

«Зірка» продовжувала нагнітати гру біля воріт суперника, і відчувалося, що в команді з’явилася легкість, яку потрібно втілювати в голи. Проміж себе вболівальники називають кіровоградців чемпіонами першої ліги по володінню м’ячем. Але нащо те володіння без голів та результату? Тим не менш, втілення переваги гостей відбулося на 31-ій хвилині. Велика кількість точних передач, і на вістрі атаки Акименко віддав передачу на лівий фланг на Бацулу, який зробив простріл до штрафного майданчику, де Загальський пробив повз Василя Шпука. 0:1!

До кінця тайму «Зірка» продовжувала володіти ініціативою, але так вже активно вперед не йшла. Намагався двічі моменти біля воріт Шпука створити Осадчий, але в першому випадку його удар парирував воротар, а в другому швидкісні якості не підтримали партнери, які не встигли за атакою Дмитра.

«Ниві» нікуди було відступати, і аж ніяк в плани тернополян не входила поразка на своєму полі. В другій половині гри вже господарі почали кружляти у вихрі комбінацій, але до реальної загрози дійшло лише на 57-ій хвилині матчу, коли потужний постріл з-за меж штрафного майданчику все того ж Дурая відбив Поштаренко. Тут же господарі знову пішли вперед, і голкіперу кіровоградців довелося попрацювати: Володимир Гудима впритул розстрілював ворота «Зірки», але Поштаренко зреагував на цей удар. Самір Гасанов, який ні разу за матч так і не присів на лаву запасних, відразу провів заміну, випустивши на поле Чичикова замість Осадчого. Вболівальники «Ниви» продовжували гнати своїх футболістів вперед, але запал господарів поступово закінчувався. І «Нива», як це часто буває у футболі, попалася на контратаці. Єгор Кривошей зробив відмінну передачу на Чичичкова, який опинився на ударній позиції прямо навпроти воріт, і удар Олексія був не тільки потужним, але і точно в правий від голкіпера кут воріт. 0:2!!

Нокаут для господарів виявився занадто сильним. «Нива» продовжувала за інерцією атакувати, але нічого цікавого для захисту гостей господарі не запропонували. Натомість «Зірка» дозволяла собі довго розігрувати м’яч і почувала себе доволі комфортно. При цьому наші земляки просто зобов’язані були забивати втретє в одній з контратак, але до розгромного рахунок кіровоградці так і не довели. Але хіба це важливо? Головне, звичайно, це результат, який вперше за тривалий час співпав з грою. Команда перервала 6 матчеву безвиграшну серію і тепер чекає на свого наступного суперника МФК «Миколаїв», з яким зустрінеться 2 листопада о 14.00. на стадіоні «Зірка».

«Нива» (Тернопіль) – «Зірка» (Кіровоград) – 0:2 (0:1).
27 жовтня 2014 року (понеділок). Початок о 18:30. Тернопіль. Центральний міський стадіон. 1700 глядачів. - 2 С. Перша ліга. 14-й тур.
Арбітр: Грисьо Юрій (Львів).
Асистенти арбітра: Маланчук Михайло (Кіцмань), Гарлач Ігор (Ужгород).
4-й арбітр: Яблонський Андрій (Тернопіль).
Спостерігач арбітражу: Скорейко Юрій (Чернівці).
«Нива»: 89. Шпук Василь, 3. Донець Андрій (к/к), 15. Петрівський Тарас, 5. Яневич Віктор, 77. Дурай Тарас, 28. Семенюк Олександр (18. Мдинарадзе Олександр, 87), 43. Озарків Ігор, 36. Гудима Володимир (20. Шпікула Ярослав, 87), 16. Гринченко Андрій (17. Менжега Олександр, 84), 11. Пліс Тарас (9. Сворак Ярослав, 46), 22. Гудак Роман. Запасні: 93. Нагірний Ігор, 8. Волошин Артур, 6. Рижук Степан. Виконуючий обов’язки головного тренера: Семерак Богдан.
«Зірка»: 33. Поштаренко Павло, 2. Допілка Олег, 5. Бочкур Роман (к/к), 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис, 17. Кривошей Єгор, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (19. Самойленко Вячеслав, 87), 22. Баранець Борис (24. Тітов Дмитро, 90+2), 50. Акименко Олександр (9. Щедрий Артем, 77), 66. Осадчий Дмитро (77. Чичиков Олексій, 61). Запасні:41. Льопка Роман, 10. Рибалко Микола, 23. Осипенко Олексій. Виконуючий обов’язки головного тренера: Гасанов Самір.
Голи: 0:1, Ігор Загальський (31); 0:2, Олексій Чичиков (68).
Попередження: Фатєєв Дмитро (55), Сворак Ярослав (62), Озарків Ігор (64), Баранець Борис (77).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool