Роман Монарьов: «Постараємося якісно виконати все, що намітили»

Липень 04, 2017 | Спорт | Переглядів: 1536 | Коментарі: 0

Перша команда ФК «Зірка» вирушила на свій другий навчально-тренувальний збір, який пройде на Закарпатті та триватиме фактично до старту нового чемпіонату в Лізі Парі-Матч.

Уже після прибуття кропивничан на базу поблизу Ужгорода, де і розгортається напружена робота, ми попросили головного тренера нашої команди Романа Монарьова підвести підсумки першого домашнього збору та поділитися найближчими планами.

- Романе Геннадійовичу, наскільки продуктивно пройшов перший збір?

- Це був підготовчий домашній збір, у ході якого чергували ранкову аеробну роботу із заняттями у тренажерному залі. Увечері виходили на поле, де також, в основному, вирішували завдання зміцнення функцій витривалості. Загалом, закладали фундамент фізичної готовності. Єдине, що заважала спека і на штучному газоні виконувати заплановане було непросто. Але хлопці професійно поставилися до цього збору, результатами я задоволений, адже ми заклали необхідну базу для подальшого тренінгу.

- Контрольний матч з аматорською збірною Кіровоградщини дав вам певну інформацію для аналізу?

- Цей поєдинок завершував перший етап підготовки до нового сезону. Зіграли двома складами, по 45 хвилин кожен, на тлі пристойних навантажень і втоми. Тут ми вирішували тактичні завдання в ігрових умовах при непоганий конкуренції з боку амбітних суперників. Так ось, ми подивилися: як хлопці мислять, незважаючи на втому, як швидко і грамотно приймають тактичні рішення? У першому таймі грали ті футболісти, які ближче до основного складу, а після перерви – більше задіяли номінальних резервістів і потенційних новачків, яких доповнили кількома досвідченими виконавцями. Моментами хлопці виглядали непогано, але ви розумієте, що на тлі такого навантаження вимагати високих швидкостей та якісної взаємодії було важко. Та й результат не стояв на першому плані, хоча перемагати в будь-якому протиборстві приємно. Ну й більшість завдань, які ставили перед цим матчем – ми вирішили.

- Із яким настроєм розпочали другий збір і чи задоволені умовами для підготовки?

- Настрій робочий, але піднесений. Ми вже сьогодні ввечері провели гарне тренування і хлопці із задоволенням виконували всі вправи на якісному газоні. Умови для відновлення також відмінні. Та й у побутовому плані немає абсолютно ніяких проблем. Залишається тільки якісно виконати все, що ми намітили.

- Контрольні матчі вже запланували?

- Безумовно. Адже цей збір спрямований на відпрацювання тактичних варіантів та ігрових зв'язків, а також визначення оптимального складу. Всі ці завдання можна вирішити тільки в ході контрольних матчів. На даний момент є домовленість із рівненським «Вересом» про гру 2 липня. Далі 5-го липня плануємо зіграти з «Миколаєвом» у першій половині дня, а ввечері, 5-го липня – з одним із клубів вищої ліги Угорщини. Ну і 9 липня, якщо нічого не завадить, нашим суперником буде луцька «Волинь». Ось такий поки що первинний графік.

- Ну й уболівальників хвилює те, що у нас значні втрати у складі і як ви будете компенсувати втрати кількох провідних виконавців?

- У сучасному футболі все тече та змінюється, а тому без втрат у міжсезоння не обійтися. Звичайно, деяких хлопців, які покинули команду, ми б хотіли бачити в наших рядах і в наступному чемпіонаті. Але вже нічого не зміниш. А тому хотів би побажати всім, хто залишив «Зірку», успіхів у їх нових клубах. Ми ж будемо шукати нових футболістів, які зможуть виконати наші вимоги, які підходять під нашу ігрову філософію та здатні вирішувати поставлені завдання. Цей процес зараз у самому розпалі. Деякі прізвища вже з'являються у пресі, адже в сучасному світі приховувати щось дуже складно. Але поки офіційно контракти не будуть підписані, не будемо бігти попереду потягу. Скажу так, що ми усвідомлюємо свою ступінь відповідальності за результат, а тому рішення будемо приймати зважені й запрошувати таких гравців, які, сподіваюся, будуть відповідати рівню кропивницької «Зірки» та не розчарують своєю грою наших відданих уболівальників.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool