Підопічні Сергія Лавриненка обіграли «Авангард»

Травень 21, 2016 | Спорт | Переглядів: 1667 | Коментарі: 0

У грі з «Авангардом» у Краматорську підопічні Сергія Лавриненка показали, що дострокова перемога в чемпіонаті не позначилася на їх бойовому налаштуванні. У непростому протистоянні кіровоградці в ендшпилі матчу дотисли непоступливих господарів поля – 0:2.

 

На поєдинок до Краматорська кіровоградці приїхали з Нікополя, де проводили невеликий збір, оскільки пропускали попередній тур, у якому повинні були зустрічатися з тернопільською «Нивою».

Що стосується стартового складу гостей, то Сергій Лавриненко, незважаючи на вирішення головного завдання на сезон, кинув у бій практично всіх найсильніших. Порівняно з попередньою зустріччю з «Геліосом», відбулася лише одна заміна. На вістрі атаки, замість Олександра Акименка, якого не було серед 18-ти футболістів, заявлених на це протиборство, вийшов його тезка Деребчинський. У господарів, які на гру з чемпіоном першої ліги, судячи із заяв, налаштовувалися серйозно. Але, враховуючи те, що у заявці у «Авангарда» всього 15 футболістів, а через перебір жовтих карток матч пропускали Роман Мірошник і Тарас Бондаренко, серед запасних «Авангарду» в протоколі значилися тільки 2 гравці.

Першими намагалися небезпеку створити господарі, яких ситуація в турнірній таблиці змушували йти вперед: Дегтярьов після штрафного намагався завершити епізод результативним ударом, але порушив правила, коли жорстко атакував Паста. Кіровоградці доволі швидко знайшли свою гру, і вже через декілька хвилин Андрій Бацула спочатку трохи неточно пробив з-за меж штрафного майданчику, а незабаром небезпечно прострілив зі стандарту, але ця передача була перервана голкіпером господарів.

З моментів господарів варто загадати хіба випад правим флангом із подальшим прострілом Нехтія у штрафний. Однак Жданов замкнути передачу партнера не встиг і впав, зіткнувшись у воротарському майданчику із голкіпером «Зірки». Арбітр, на незрозуміле випрошування пенальті з боку гравців «Авангарду», не піддався.

Підопічні Сергія Лавриненка відповіли швидкими атаками, після яких трохи неточно пробив Григорій Баранець, а потім і Олексій Чичиков. Також повз ворота пролетів і м’яч після «штрафного», у виконанні Андрія Бацула. Відчувалося, що кіровоградці поступово пристрілюються.

Ближче до середини першого тайму наші футболісти звично заволоділи ігровою і територіальною перевагою, все більше нагнітаючи ситуацію біля воріт «Авангарда». Господарі поля часто не встигали за швидкими діями суперників і порушували правила, що призвело до попередження Аксьонова, який порушував правила у середині поля. Господарі поля намагалися використовувати стандарти, але особливої вигоди не мали, оскільки захисники «Зірки» вигравали боротьбу на другому поверсі.

Залишок ігрового часу в першій половині матчу пройшов без особливих загроз воротам обох команд й на перерву суперники пішли за «сухого» нічийного рахунку – 0:0.

Про другий тайм варто сказати лише одне – «Зірка» продемонструвала солідну чемпіонську гру, і довела свою перевагу до логічного завершення. Вже на початку тайму наполегливі дій призвели до серії кутових біля воріт Леонідова, і господарі поля, не без проблем, але відбилися. А який розкішний момент був у Щедрого! Григорій Баранець чудовою розрізною передачею вивів Артема сам на сам, але півзахиснику «Зірки» забракло влучності.

На 50-й хвилині Яків Кріпак провів свою єдину можливу серед польових гравців заміну, коли замість Дегтярьова на поле вийшов Козаченко. А ще через декілька хвилин заміну зробив і тренерський штаб «Зірки», коли вирішив підсилити атаку Локтіоновим, який замінив Деребчинського. І, забігаючи наперед, скажемо, що зіграв саме кіровоградський «джокер».

Краматорці в середині тайму провели ще пару атак, які умовно можна занести до гольових, в ході яких асистував Віталій Собко. Спочатку він виводив на ударну позицію Швеця, удар якого пройшов повз ворота, а потім виконував штрафний. М’яч, після його навісу, попав у дальню стійку воріт Паста, а Жданов на добивання не встиг. Але на цьому активні дії господарів закінчилися. «Зірка» виглядала мобільніше, більш готовою фізично, організаційно грамотною. Навіть не треба згадувати про те, що індивідуальна майстерність кіровоградців набагато вища, ніж у господарів.

Гості почали використовувати численні провали в захисті господарів, і декілька разів мали суттєву чисельну перевагу в атаці. Справа до голу ніяк не доходила, хоч ще на 70-ій хвилині мав забивати Чичиков, але Леонідов проявив усю свою майстерність, коли дивом дістав м’яч у нижньому куті.

В намаганні ще додати швидкості та креативності в атакуючих лавах, Сергій Лавриненко випустив на поле Ігоря Загальського, що замінив Григорія Баранця, який виконав значний обсяг роботи. І нарешті на 81-й хвилині спрацювала заміна у «Зірки». Після подачі з кутового, Роман Локтіонов виграв боротьбу в повітрі й головою вразив ворота без шансів для Леонідова – 0:1.

Практично тут же господарі поля могли поновити рівновагу. Але Євген Паст відбив удар Козаченка, що пробивав із близької відстані, а добивання Швеця, фактично з лінії воріт, заблокували наші захисники. Тепер уже для того, аби убезпечити власні тили, Сергій Лавриненко увів у гру Ярему Каваціва замість Бориса Баранця.

У час, що залишився до фінального свистка, підопічні Якова Кріпака намагалися організувати подобу штурму, однак захисники й голкіпер «Зірки» діяли гранично зібрано й уважно, не дозволивши суперникам особливо вільно почуватися. Більше того, на першій компенсованій арбітром хвилині гості провели стрімку контратаку й Олексій Чичиков головою замкнув націлену передачу, встановивши остаточний рахунок поєдинку – 0:2.

«Авангард» провів непоганий матч і, можливо, заслуговував на більше. Але клас кіровоградців, котрі вчергове проявили розсудливість, терпіння й уміння зіграти відповідно до ситуації на полі, виявився набагато вищим. Що ж, «Зірка» здобула свою уже восьму перемогу в другій половині сезону й наочно продемонструвала, що з мотивацією у команди все гаразд, і до кінця чемпіонату футболісти і тренери налаштовані виконувати завдання, поставлене президентом клубу Максимом Березкіним: перемагати в кожному матчі.

 

 


«Авангард» (Краматорськ) – «Зірка» (Кіровоград) – 0:2 (0:0; 0:2).

20 травня 2016 року (п’ятниця). Початок о 18:00. Краматорськ. Стадіон «Авангард». Оцінка поля: 3. + 12 С. 650 глядачів. Освітлення: природнє. Чемпіонат України, перша ліга, друге коло, 28-й тур.

Арбітр: Кривоносов Микола (Київ).

Асистенти арбітра: Марченко Денис (Чернігів), Сердюк Денис (Полтава).

4-й арбітр: Омельченко Олександр (Слов’янськ).

Спостерігач арбітражу: Латоша Олександр (Мелітополь).

Компенсований час: 0 – 3.

«Авангард»: 34. Леонідов Владислав, 18. Воробей Максим, 5. Єрмаков Віталій, 7. Аксьонов Олександр, 33. Карась Микита, 23. Швець Дмитро (к/к) 14. Савеленко Павло, 10. Собко Віталій, 77. Дегтярьов Максим (22. Козаченко Сергій, 50), 9. Жданов Дмитро, 91. Нехтій Владислав. Запасні: 93. Горовой Герман. Головний тренер: Кріпак Яків.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем, 10. Допілка Олег (к/к), 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис (2. Каваців Ярема, 85), 17. Деребчинський Олександр (99. Локтіонов Роман, 56), 18. Кучеренко Олександр, 22. Баранець Григорій (21. Загальський Ігор, 76), 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 33. Поштаренко Павло, 7. Мостовий Андрій, 20. Фатєєв Дмитро, 24. Зубков Руслан. Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Голи: 0:1, Локтіонов Роман (81); 0:2, Чичиков Олексій (90+1).

Попередження: Аксьонов Максим (27), Собко Віталій (34), Локтіонов Роман (59), Баранець Борис (66).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool