Кіровоградська «Зірка» зазнала першої поразки

Травень 28, 2016 | Спорт | Переглядів: 1925 | Коментарі: 0

У матчі передостаннього туру першої ліги України кіровоградська «Зірка» на виїзді протистояла маріупольському «Іллічівцю».

Як ви знаєте, наша команда вже забезпечила собі чемпіонство, тож дограє турнір у своє задоволення. Можна сказати, що у протистоянні з «Іллічівцем» кіровоградці грали експериментальним складом. Із перших хвилин на поле вийшли Павло Поштаренко, Дмитро Фатєєв, Ярема Каваців, Руслан Зубков, Роман Попов, Ігор Загальський, Андрій Мостовий, Олександр Деребчинський, які мали не так багато ігрової практики навесні. Приємно відзначити, що після тривалої перерви до заявки повернувся капітан нашої команди Олександр Кочура. Також на лаві запасних були молоді Олександр Маткобожик та Сергій Керножицький.

Матч розпочався з того, що гості заробили штрафний удар на лівому фланзі, з якого вище воріт пробив Григорій Баранець. У відповідь «Іллічівець» провів атаку, в ході якої на ударну позицію міг виходити Артур Загорулько, але вдало зіграв Олег Допілка, який перехопив м’яч і головою скинув його своєму воротареві Павлу Поштаренку. Та от на десятій хвилині господарі таки відправили м’яч у сітку воріт. Артур Загорулько зіграв на випередження й ударом у дальній кут замкнув подачу Максима Жичикова із правого флангу. Та й наступні десять хвилин підопічні Валерія Кривенцова провели в постійних атаках. Лише вдалі дії захисників та голкіпера рятували «Зірку» від пропущених м’ячів. Так Дмитро Фатєєв випередив Артура Загорулька, який уже був готовий замкнути простріл із флангу. Згодом Павло Поштаренко вдало зіграв на виході й перехопив гостру подачу від Сергія Вакуленка. Пізніше Юрій Глущук пробив над поперечиною.

Лише після цього, в середині першого тайму, підопічні Сергія Лавриненка провели гострі випади на ворота Рустама Худжамова. Після багатоходової комбінації здалеку в ціль намагався влучити Руслан Зубков, та м’яч просвистів над поперечиною. Більш гострим був удар головою Олександра Деребчинського, який замикав подачу зі штрафного, та в ефектному стрибку голкіпер «Іллічівця» Рустам Худжамов забрав м’яч до рук. Між тим, Олег Допілка у своєму штрафному майданчику встиг випередити Олександра Мігунова, який отримав гострий пас із глибини, і вибити м’яч на кутовий.

На початку другого тайму господарі подвоїли свою перевагу в рахунку. «Іллічівець» провів швидку контратаку, в ході якої Юрій Глущук протягнув м’яч майже через усе поле, відпасував на Сергія Вакуленка праворуч, а той у дотик прострілив у глибину штрафного майданчика, звідки другий гол забив Руслан Кисіль. Після цього «Зірка» могла скоротити відставання в рахунку силами захисника «Іллічівця». Він дещо необачно скинув головою м’яч Рустаму Худжамову, та голкіпер встиг перевести його на кутовий. Але далі підопічні Сергія Лавриненка просто-таки зобов’язані були відправляти м’яч у сітку воріт суперників. Спершу Олексій Чичиков пробив головою точно в руки Рустама Худжамова після подачі від Бориса Баранця, а згодом ніхто не відгукнувся на небезпечний простріл Романа Попова з лівого флангу.

А от гострота біля протилежних воріт переросла у гол. Та спочатку Павло Поштаренко на кутовий відбив удар Руслана Кисіля з гострого кута. Але після подачі від прапорця захисник кіровоградців схопив за футболку Артура Загорулька. Той упав, і арбітр призначив пенальті, який ударом по центру воріт реалізував Сергій Вакуленко.

Чемпіони першої ліги мали можливість забити гол престижу, та все ж відзначитися цього вечора нашій команді не вдалось. Удар Андрія Мостового був точно в руки Рустаму Худжамову, м’яч після пострілу з гострого кута від Олексія Чичикова трохи розминувся зі стійкою воріт, а удар Дмитра Фатєєва практично з одинадцятиметрової позначки заблокував захисник. Пізніше не пощастило вже гравцям «Іллічівця». Не встиг відгукнутися на небезпечний простріл Максима Жичикова Руслан Кисіль, а Дмитро Мишньов із меж штрафного майданчика пробив над воротами. Під завісу матчу двічі мав шанс відзначитись Олексій Чичиков, та спочатку неточно замкнув подачу Ігоря Загальського із правого флангу, а згодом пробив точно у голкіпера господарів Рустама Худжамова.

Тож «Іллічівець» здобуває важливу для себе перемогу над чемпіоном першої ліги, який уже всі свої завдання на сезон виконав, із рахунком 3:0. Зрозуміло, що ця поразка ніяк не вплине на положення команди Сергія Лавриненка в турнірній таблиці, а от «Іллічівцю» перемога дала можливість зачепитися за третю сходинку.


 

«Іллічівець» (Маріуполь) – «Зірка» (Кіровоград) – 3:0 (1:0; 2:0).

27 травня 2016 року (п’ятниця). Початок о 17:00. Маріуполь. Стадіон «Іллічівець». 2500 глядачів. Оцінка поля: 5. +27 С. Освітлення: природнє. Чемпіонат України, перша ліга, друге коло, 29 тур.

Арбітр: Грисьо Юрій (Львів).

Асистенти арбітра: Жарий Володимир (Дніпропетровська область), Трехліб Ярослав (Дніпропетровськ).

4-й арбітр: Козиряцький Максим (Запоріжжя).

Спостерігач арбітражу: Літвінов Геннадій (Луганськ).

Компенсований час: 0–2.

«Іллічівець»: 28. Худжамов Рустам, 20. Жичиков Максим, 4. Сидоренко Кирило, 18. Цюпа Іван, 5. Мігунов Олександр, 6. Кольцов Віталій, 3. Вакуленко Сергій, 8. Мишньов Дмитро (к/к), 23. Кісіль Руслан (15. Писко Михайло, 87), 7. Глущук Юрій (21. Янаков Іван, 90), 27. Загорулько Артур (22. Гринь Сергій, 74). Запасні: 1. Гальчук Євген, 25. Дуць Ігор, 14. Скоблов Дмитро, 24. Гришин Валерій. Головний тренер: Кривенцов Валерій.

«Зірка»: 33. Поштаренко Павло, 2. Каваців Ярема, 7. Мостовий Андрій, 10. Допілка Олег (к/к), 17. Деребчинський Олександр (77. Чичиков Олексій, 56), 18. Кучеренко Олександр, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор, 22. Баранець Григорій (16. Баранець Борис, 56), 24. Зубков Руслан (8. Лупашко Владислав, 68), 95. Попов Роман. Запасні: 44. Паст Євген, 23. Маткобожик Олександр, 27. Кочура Олександр, 85. Керножицький Сергій. Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Голи: 1:0, Загорулько Артур (10); 2:0, Кисіль Руслан (53); 3:0, Вакуленко Сергій (60, з пенальті).

Попередження: Зубков Руслан (24), Мігунов Олександр (33), Каваців Ярема (59), Баранець Борис (84).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool