Вербна неділя: що не можна робити і яка молитва є особливою у цей день

Квітень 04, 2023 | Православ'я | Переглядів: 868 | Коментарі: 0

Вербна неділя є дванадцятим святом, яке символізує вхід Ісуса до Єрусалиму перед його смертю на хресті.

У православних християн цього дня традиційно йдуть до церкви, де освячують вербові гілки і проводять різноманітні ритуали.

Дата святкування змінюється щороку, оскільки вона пов'язана з Великоднем,  в 2023 році вона припадає на 9 квітня, за тиждень до Великодня.

Віруючі зазвичай ставлять свічки за здоров'я та моляться святим за благополуччя в своїй родині.

Гілочки верби залишають вдома до наступного року, щоб захистити дім від злих духів.

Верба була обрана як символ, оскільки гілочки є символом пальми, якою іудеї вітали Ісуса.

Жінки в цей день пекли печиво з вербовими бруньками і готували відвар з них, вірячи, що це забезпечить здоров'я своїй родині.

Традиційно на цей день родичі та друзі вітають один одного та дарують своїм близьким освячені вербові гілки з побажаннями щастя і добра.

Що не можна робити у Вербну неділю

У Вербну неділю не можна їсти м'ясо, яйця і молочні продукти, оскільки ще триває Великий піст 2023. Однак на честь свята дозволяється невелике послаблення - можна їсти рибу.

Також в цей день не варто займатися важкою фізичною працею, працювати на городі і в саду. 

Молитва, яка має особливу силу у Вербну неділю

"Всемогутній Боже! Вручаю своїх дітей Твоїй могутній опіці й охороні! Бережи їх, Господи, від усього, що може заподіяти шкоду їх здоров’ю, або наразити їх на небезпеку смерті. Але передовсім молю Тебе, найліпший Отче, бережи їх від небезпек, що загрожують їх душі. Відвертай, Боже, своєю всемогучою рукою від моїх дітей усе те, що може мати лихий вплив на їх невинне серце, або стати для них нагодою до злого. Бережи, Боже, моїх діточок від гріха! Пошли, молю Тебе, своїх святих Ангелів, щоб стерегли їх на дорозі життя. Всемогутній Боже й Отче, переведи щасливо моїх дітей через усі туземні небезпеки та бурі й дай, щоб вони дійшли щасливо до пристані спасіння. Амінь."


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool