You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Системи охолодження: види та принципи роботи

Вересень 28, 2020 | Цікаве | Переглядів: 1076 | Коментарі: 0

В промисловому процесі виробництва критичне значення відіграють системи охолодження.

Сам принцип процесу виробництва передбачає нагрівання виробничого обладнання, що зрештою може привести не тільки до його виходу з ладу, а й до виникнення критичних аварійних ситуацій. Системи охолодження дозволяють тримати всю температуру виробничого процесу в безпечному діапазоні.

Придбати якісні та сучасні охолоджувальні системи для власного підприємства ви можете на сайті компанії «Далгакіран» ‒ https://dalgakiran.ua/uk/store/Promyishlennyie_sistemyi_ohlazhdeniya. Це турецька компанія, яка займається виробництвом та постачанням промислового обладнання, яке успішно використовується у більш ніж 130 країнах.

Види охолоджувальних систем

Системи охолодження можуть існувати у найрізноманітніших видах та використовуватись на промислових об’єктах з різною спеціалізацією. Однак до основних різновидів охолоджувальних систем потрібно віднести:

  • чиллери;
  • градирні;
  • теплообмінне обладнання.

Чиллери

Чиллери ‒ це холодильні установки, як напрочуд часто використовуються в системах кондиціонування повітря приміщення. Для охолоджувального процесу використовується спеціальний тепловий носій, який в свою чергу рухається системою трубопроводів.

Принцип роботи чиллерів може суттєво відрізнятись. Охолоджувальний процес може залежати від дії вентиляторів (осьових або центробіжних), конденсаторів, або заключатися у водяному охолодженні. Також існують різновиди абсорбційних чиллерів, які функціонують завдяки тепловій енергії, а не електроенергії.

Градирні

Градирні ‒ це спеціальні системи, які використовуються в промисловості для охолоджування води за допомогою спрямованого повітряного потоку атмосферного повітря. Градирні широко використовуються як на промислових об’єктах, так і на підприємствах сільського господарства. При цьому принцип їх роботи напряму залежить від різновиду обладнання. Градирні бувають таких основних видів:

  • з випарниками;
  • з вентиляторами;
  • відкриті градирні;
  • баштові градирні.

Теплообмінне обладнання

До іншого теплообмінного обладнання належать конденсатори, випарники або сухі холодильники. З їх допомогою власники підприємств здатні суттєво підвищити ефективність виробничого процесу, при цьому значно зменшуючи ризики виникнення аварійних ситуацій.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool