За 9 місяців Одеська залізниця перевезла майже 123 млн. тонн вантажів

Листопад 10, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1168 | Коментарі: 0

Регіональна філія «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за 9 місяців поточного року на 8% наростила обсяги вантажоперевезень відносно минулорічних показників – залізницею перевезено 122 млн. 680 тис. тонн вантажів.

Вантажообіг збільшився на 7% і становить 45 788 млн. т/км. Транзитні та імпортні перевезення становлять 7% та 8% у загальному обсязі перевезень.

Перевезення вантажів на експорт традиційно становлять такі номенклатурні групи, як зерно, продукти перемолу, кольорова руда, сірка та лом чорних металів.
Хімдобрива, будівельні матеріали, хімікати, а також нафтопродукти становлять внутрішні перевезення. У транзитному сполученні перевозять вугілля, хімікати, зерно. Імпорт, який ввозиться в Україну, - це в основному вугілля та руда.

Зростання обсягів спостерігається у всіх видах сполучень: на 10% у внутрішньому, на 5% у експортному, на 7% у транзитному та на 20% у імпортному.

Зростання перевезень у внутрішньому сполученні відбулося за рахунок таких номенклатурних позицій: зерно і продукти перемолу (+1 тис. 906 т), будматеріали (+1 тис. 408 т), кам’яне вугілля (+414 тис. т), нафтопродукти (+301 тис. т), лом чорних металів (+233 тис. т), хімічні та мінеральні добрива (+188 тис. т), хімікати (+33,3 тис. т).
У експортному сполученні збільшення обсягів перевезень відбулось за рахунок таких номенклатур: зерно та продукти перемолу (+3 тис. 684 т), будматеріали (+1 тис. 169 т), залізна та марганцева руда (+337 тис. т), кольорова руда та сірка (+195 тис. т), кокс (+45 тис. т).
У транзитному сполученні зростання перевезень дають такі номенклатури вантажів: кам’яне вугілля (+1 тис. 968 т), хімікати (+215 тис. т), зерно та продукти перемолу (+54 тис. т), ліс (+52 тис. т), чорні метали (+44 тис. т), кокс (+21 тис. т).
Ввезення імпортних вантажів збільшилося за такими номенклатурними позиціями як: кам’яне вугілля (+1 тис.109 т), кольорова та марганцева руда (+173 тис. т), чорні метали (+100 тис. т), хімікати (+91 тис. т), зерно і продукти перемолу (+54 тис. т), ліс (+52 тис. т), нафтопродукти (+66 тис. т), цемент (+52 тис. т).

Перевезення вантажів, які були навантажені у межах обслуговування регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за 9 місяців поточного року збільшилося на 7% по відношенню до минулорічних показників і становлять 24 млн. 049 тис. тонн.
Збільшення складають такі номенклатури вантажів, як кам’яне вугілля (686 тис. т), будматеріали (+305 тис. т), марганцева руда (+170 тис. т), зерно і продукти перемолу на експорт (+101 тис. т), чорні метали на експорт (+48 тис. т), лісові вантажі (+14 тис. т).
По регіональній філії «Одеська залізниця» вивантаження становить близько 75% у портах із подальшим з відправленням на експорт. Питому вагу в структурі вивантаження мають зернові вантажі (36,3%).

Одеською залізницею за 9 місяців 2017 року відправлено та вивантажено у портах на 16,2% вагонів більше, ніж торік. Основні країни призначення відправлення вантажів: Китай, Швейцарія, Туніс, Туреччина, Італія, Індонезія, Саудівська Аравія та інші.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool