В Україні немає препаратів для лікування ботулізму

Червень 14, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 962 | Коментарі: 0

Останнім часом в Україні почала збільшуватися кількість випадків захворювання на ботулізм. Однак, на сьогодні в країні немає препаратів для специфічного лікування ботулізму, про повідомляє офіційний сайт МОЗ України

Така ситуація пов'язана з тим, що у 2014 році закінчилася дія сертифікату про державну реєстрацію Сироватки протиботулінічної типів А, В, E кінської очищеної концентрованої рідкої, і до цього часу від заявника - юридичної або фізичної особи, яка відповідає за ефективність, якість та безпеку лікарського засобу не надходили документи для процедури реєстрації/перереєстрації цього лікарського засобу.

МОЗ України неодноразово зверталось до потенційних заявників та виробників згаданих препаратів щодо можливості ініціації державної реєстрації препаратів на території України. Однак, відповідно до чинного законодавства України, ні Міністерство, ні структурні підрозділи з питань охорони здоров'я не можуть закуповувати ці лікарські засоби, допоки вони не будуть зареєстровані.

Тому наразі єдиний легальний шлях - закупити необхідні препарати через міжнародні організації. Препарати при перевезені будуть зберігатися в належних умовах, мати усі необхідні сертифікати і будуть якісними.

Враховуючи загострення епідемічної ситуації та відсутність зареєстрованих лікарських засобів для здійснення невідкладних заходів з профілактики та лікування ботулізму МОЗ України звернулося до міжнародних організацій з проханням надати гуманітарну допомогу у медичних імунобіологічних препаратах. За можливості, необхідні препарати будуть поставлені у найкоротші терміни.

Разом з тим, інформуємо, що МОЗ України підготував розрахунки до бюджетної програми “Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру” за напрямом “Централізована закупівля медикаментів для хворих на інфекційні захворювання, що супроводжуються високим рівнем летальності (дифтерія, сказ, правець, ботулізм, малярія)”. Після внесення змін до Закону України “Про державний бюджет України на 2017 рік” стане можливим закупити необхідні для лікування цих захворювань лікарські засоби.

МОЗ України робить усе можливе для прискорення забезпечення пацієнтів необхідними препаратами.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool