Усі переможці конкурсів на посади до ДБР обов’язково проходитимуть поліграф, - Роман Труба

Липень 03, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 558 | Коментарі: 0

Усі кандидати на посади до Державного бюро розслідувань, яких конкурсні комісії рекомендуватимуть до призначення, обов’язково проходитимуть психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфу. Це норма закону, яка була та залишатиметься незмінною.

На цьому наголосив Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Він звернув увагу, що Кабінет Міністрів України вніс зміни до «Порядку проведення психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа у Державному бюро розслідувань», якими переніс етап поліграфу після проведення співбесід.

«Це логічний та очевидний крок, який ми пропонували зробити. Проведення дослідження за допомогою поліграфу – довготривалий та складний етап, у тому числі для кандидатів. Неправильно змушувати людину проходити поліграф, якщо невідомо, чи стане вона працівником ДБР. Таких «потенційних» працівників – декілька тисяч. Витрачати їх час, час поліграфологів та, зрештою, Державного бюро розслідувань, яке чекає на переможців конкурсу – недоцільно», – підкреслив Директор Бюро.

При цьому він зауважив, що після співбесіди інтерв’ювання кандидатів може бути більш конкретизованим.

Водночас, Роман Труба роз’яснив, що конкурс на 219 посад до центрального апарату Бюро проходитиме за старим порядком, тобто всі кандидати мають пройти поліграф: «Це рішення комісія ухвалила ще до внесення відповідних змін Кабінетом Міністрів».

Він також звернув увагу, що Державне бюро розслідувань – єдиний орган, де до вступу на службу, а також не рідше одного раз на рік, працівники проходять поліграф: «Такої вимоги немає в жодному державному органі, в тому числі і в нових антикорупційних органах».

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool