У Києві представили Великих татусів країни (ФОТО)

Січень 31, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 2152 | Коментарі: 0

В колоній залі Київської міської державної адміністрації відбувся фінал патріотичного, покликаного на добро Всеукраїнського фотопроекту «Великий тато України».

 

 

 

FOTOINFORM.NET також був присутнім під час заходу, і готовий від перших вуст розповісти про подію та сутність проекту, який організували Ротарі клуб Київ- Софія, ГС "Крила 8 сотні" та БФ "Єдність побратимів".

Відзначимо, що в рамках проекту дванадцять відомих у своїй сфері особистостей, які не лише є успішними діячами, але й дбайливими багатодітними батьками, постають в образах Великих князів Київських. Серед учасників - співак, громадський діяч Олег Скрипка, спортсмен Василій Вирастюк, музикант Орест Криса, мистецтвознавець Тарас Компаніченко, митець Мартинюк Любомир, лікар-нейрохірург Андрій Гук, доброволець АТО Мирослав Коптило, підприємець Віталій Опанасюк, волонтер Сергій Сторожук, , викладач Богдан Меда, фермер Тарас Ложенко, управлінець Роман Яковлєв.

В результаті був створений унікальний календар, придбавши який кожен здійснює свій вклад у благочинну справу. Адже кошти від продажу примірників будуть направлені на допомогу багатодітним родинам, чиї годувальники віддали життя, захищаючи рідну землю.

«Ми хочемо донести всьому світу, що українці є нащадками великих постатей, яких народжувала українська земля, що наша держава має тисячолітні великі традиції. І саме ці традиції боронять тати , які мають різні професії,- наголосив представник БФ "Єдність побратимів" Костянтин Вінніченко.- Важливо донести людям, що на сьогоднішній день вкрай необхідна допомога саме тим багатодітнім родинам, які втратили своїх рідних чоловіків, татусів, годувальників».

У Києві представили Великих татусів країни, Великий тато України

Для створення календаря були обрані найпозитивніші образи князів – підкреслює ініціатор та куратор проекту Тамара Недобор: «Ми обирали саме багатодітних князів, правління яких ознаменувалося значним розквітом українських земель. Аби обрати кожному учасникові відповідний образ була створена жіночу рада проекту, до неї увійшли фахівці з різних сфер. Передивляючись кандидатів на участь та запропоновані образи,вони визначили схожість між чоловіками у першу чергу за характером та душевними характеристиками. Особливим доповненням образів стали костюми, які задля реалізації доброї справи надав парк Київська Русь та Національна опера України. Самі ж зйомки проходили у рекордні терміни – три дні. Усі світлини створив фотограф Євген Зінченко».

Окремо відзначимо про фінал фотопроекту «Великий тато України». На захід завітав Міністр культури України, учасники-переможців проекту, дипломати, політики, діячі мистецтв, партнери. Цим вечором відбулось віншування переможців та вшановування загиблих. На їх честь та для гостей звучали пісні того часу паралельно з сучасними творами.

У Києві представили Великих татусів країни, Великий тато України

Звертаючись до присутніх Міністр культури України Євген Ніщук звернув увагу : «В нашому жорстокому світі мати здатність відкритого серця співчувати, співпереживати, і бути здатним до благо чинності до благодійності – це є одна з найвищих чеснот. Шана тим, кого з нами немає, дбати про наших дітей - це найбільше, що потрібно і це найголовніше ідея. Я дуже дякую за проект, покликаний підвищити статус батька. Я вдячний кожному митцю, який сьогодні бере участь у цього благодійному вечері, які благодійно все це роблять. Планую і надалі будемо плідно співпрацювати у реалізації цього проекту».

Своїми враженнями з FOTOINFORM.NET поділилися учасники фотопроекту . Співак Олег Скрипка підкреслив: «Участь у проекті - дуже почесно і відповідально. я відчув себе в ролі мислителя. Мені допомагав фаховий костюмер театру опери та балету. Це був костюм, який вже не використовується, там була корона з бутафорського золота, вона мені була мала. І ми цю корону не могли розширити, настільки давно не вдягали цю корону, що вона вже поржавіла, але все ж таки ми вдягнули її. Загалом під час зйомок вирував дуже гарний настрій. Радий, що долучився до гарної справи».

У Києві представили Великих татусів країни, Великий тато України

«Ідея проекту мені дуже сподобалась, мені здається, що таку ідею треба розвивати всілякими способами на державному рівні. Держава мусить підтримувати і давати максимальний розголос. Календар не можна нажаль видавати 12 разів на рік, він може бути тільки один раз. Було б гарно, щоб у подальшому долучалися батьки багатодітних родин не публічних, ті хто працює на периферії, це важливо, тому що це їх вмотивує на подальші справи»,- відзначив музикант Орест Криса.

У Києві представили Великих татусів країни, Великий тато України

Організатори фотопроекту вручили учасникам-переможцям дипломи, а також висловили вдячність за підтримку Міністерству культури України, КМДА та видавництву Пенмен, а також дипломатичному корпусу. 8 дипломатів були присутні на нашому заході, а посольство Кореї передали допомогу, вибачившись, що не зможуть бути присутніми.
«Сподіваємося, що у наступному році проект буде ще більше яскравим. Вже дуже багато сімей з Одеси,зі Львова до нас звертаються з питаннями, чи долучитися на наступного року до проекту. Отже, продовжуємо розповсюджувати календар 2017 року по всій державі, і чекаємо заявок від усіх бажаючих з різних куточків України»,- підкреслила Тамара Недобор.

Фото Євгена Зінченко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool