Транспортники обговорили в Одесі питання перевезення зернових вантажів

Липень 04, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1055 | Коментарі: 0

Питання правильної організації перевезень зернових вантажів на експорт стає актуальнішим із наближенням «пікових» місяців: жовтня, листопада та грудня.

Проте вже зараз керівництво ПАТ «Укрзалізниця» аналізує та прораховує оптимальні варіанти для перевезення зерна із урахуванням побажань зернотрейдерів. Обмін пропозиціями та планами щодо поточної ситуації між сторонами даного процесу відбувся на робочій зустрічі провідних компаній на цьому тижні в Одесі.

Під час заходу голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун зазначив, що на сьогодні велика увага приділяється співпраці із зернотрейдерами: «Розуміємо, що наближається пік перевезень, тому слід обговорити всі проблеми, пов’язані з цим, їх вирішення, а також можливі перспективи. Минулий рік продемонстрував нашій команді, з якими складнощами можемо зіткнутися. Були зроблені певні висновки, й відтепер тільки у співпраці з вами та конструктивному діалозі ми готові працювати, навіть не зважаючи на різні бар’єри та перепони як всередині компанії, так й зовні», – сказав він, звертаючись до зернотрейдерів та портовиків.

Також Войцех Балчун наголосив, що перед директорами філій ПАТ УЗ поставлені конкретні задачі, тому вони допомагатимуть задля продуктивної роботи із учасниками ринку перевезень.
У свою чергу, директор регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ В’ячеслав Єрьомін запевнив, що є бажання побудувати якісну логістику й необхідність дати зерновозу оборотність. «Для цього тільки робота в команді сприятиме пришвидшенню оборотності зерновозу, адже досвід інших країн свідчить про те, що збільшення вагонного парку не впливає на швидкість оборотності вагону», – підкреслив він.

Крім того, серед пріоритетів для Одеської магістралі є організація перевезень зерновозами на короткі відстані, де наразі спостерігається збільшення попиту. «Ми організуємо роботу в даному напрямку і плануємо максимально вивезти врожай з ближніх регіонів, переключивши цей потік з автотранспорту на залізницю», – додав В’ячеслав Єрьомін.
Окремо в ході наради було озвучено актуальну для вантажовласників та експедиторів проблему випадків несхоронності вантажів, що перевозяться залізницею. (Нагадаємо, що в ході реформи пов’язаної із Законом «Про національну поліцію» було ліквідовано підрозділи транспортної міліції.) Залізничники запевнили, що шукають шляхи її вирішення, у тому числі на законодавчому рівні.
Робота з вирішення поточних питань триває. Наступна нарада залізничників із зерновиками відбудеться у першій декаді липня.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool