ТОП-10 спеціальностей із найбільшим прохідним балом цього року

Серпень 03, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

МОН опублікувало список прохідних балів на спеціальності 2018 року. Йдеться про вступ за широким конкурсом на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування).

У ТОП-спеціальності з найбільшим прохідним балом потрапили «Стоматологія», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини», «Міжнародні економічні відносини», «Журналістика», «Політологія», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Історія та археологія».

Також у цьому переліку низка спеціалізацій «Філології» – китайська, шведська, японська та інші мови. На зазначені спеціальності потрібно було набрати понад 185 балів.

Отже, перелік ТОП-спеціальностей за прохідним балом виглядає так:

Стоматологія 193,494 (МОЗ) та 188,552 (МОН)
Міжнародне право 193,35
Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії 192,066
Менеджмент соціокультурної діяльності (МОН) 188,598
Міжнародні економічні відносини 186,711
Журналістика (МОН) 186,252
Політологія 186,05
 Історія та археологія 184,55
Фармація, промислова фармація (МОЗ) 184,391
Культурологія (МОН) 184,288

«Торік найбільший прохідний бал був на «Стоматологію» – майже 197. У лідерах також була низка міжнародних спеціальностей, «Фармація», «Політологія», окремі спеціалізації «Філології». Цього року ми бачимо певні зміни, але вони незначні – в лідерах здебільшого залишаються ті ж спеціальності. «Однак хочу підкреслити, що цього року в ТОП-спеціальності увійшла «Журналістика», на якій було скасовано творчий конкурс. Тобто вступ відбувався за сертифікатами ЗНО, що забезпечило приріст конкурсного балу за цією спеціальністю», – відзначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Нагадуємо, що 1 серпня майже 59 тис. вступників на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування) отримали рекомендації до зарахування на бюджет. Щоб отримати місце державного або регіонального замовлення, їм потрібно виконати вимоги до зарахування до 18-ї години 6 серпня    

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool