Розстріл нацгвардійців у Дніпрі: у військовій частині виявили порушення

Лютий 09, 2022 | Новини регіонів | Переглядів: 1319 | Коментарі: 0

Комісія МВС знайшла факти порушень у військовій частині в Дніпрі, де служив  Артемій Рябчук, який вбив п’ятьох людей.

Про це написав у Facebook.перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін

"Як і обіцяв, максимально інформуватиму стосовно просування в службовому розслідуванні щодо обставин та причин надзвичайної події за участю військовослужбовців НГУ в Дніпрі.
Який план дій, можна детально почитати тут: https://bit.ly/3348LUh
Отже, новин маю декілька. Перша. Представниками комісії проведено анкетування особового складу частини №3021 НГУ. Вже до початку ґрунтовного аналізу анкет, яке от-от розпочнеться, можу сказати, що комісією виявлено факти позастатутних відносин. Отримані матеріали будуть скеровані ближчими днями до ДБР.
Закликаю журналістів чітко зрозуміти, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу. Мотиви досі невідомі нам, і іх з’ясовуватиме ДБР в рамках досудового розслідування. Завдання службового розслідування, що проводить МВС - з’ясування морально-психологічного клімату в колективі, перевірка процесів добору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби тощо. Ми крок за кроком встановлюємо обставини, пов’язані із відхиленням від правил та маємо вжити заходів для унеможливлення повторення подібних надзвичайних ситуацій.
Друге. Комісією виявлено порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута. Також викликає питання якість інструктажу перед вступом до наряду і нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців – низка медикаментів в аптечці була відсутня.
І до хороших новин. Госпіталізовані військовослужбовці, слава Богу, одужують. Частину з них вже виписано з реанімації.
Вже наприкіцні цього тижня частина членів комісії повернеться з Дніпра для більш ґрунтовної доповіді", - написав Євген Єнін
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool