You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 9 травня

Травень 09, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 803 | Коментарі: 0

В Україні за минулу добу зафіксовано 515 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 49 у дітей та 96 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 198 осіб. Одужали за добу 203 особи, померли 15 осіб.

▪️ За останню добу проведено 7938 тестувань методом ПЛР.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (82), Харківській області (50) та в місті Києві (50).

▪️ 15 квітня Уряд і МОЗ переказали 905 млн грн на виплату надбавок у розмірі 300% всім без винятку працівникам закладів охорони здоров’я України, що працювали з хворими на COVID-19 у березні. Джерело коштів – медична субвенція. Але Дніпропетровська, Київська та Херсонська області досі не відзвітували МОЗ про виплату цих коштів медичним працівникам, а деякі області (наприклад, Харківська) надали очільнику міністерства недостовірну інформацію. Ситуація перебуває на контролі Президента України.

▪️ Для підвищення з 1 липня на 50% заробітних плат 435 тисячам медичних працівників України Уряд та МОЗ розрахували загальну суму 11 млрд грн. Але ця сума буде переглянута та підвищена.

▪️ МОЗ працює над зменшенням кількості днів очікування результатів ПЛР-тестувань у державних лабораторіях.

▪️ Очільник МОЗ буде працювати над коригуванням незбалансованих тарифів на надання медичних послуг, встановлених попередніми розробниками медреформи. Зокрема, згідно з другим етапом медреформи, з 1 квітня встановлено єдиний тариф на пологи у розмірі 8136,03 грн – незалежно від того, в який спосіб народжує жінка. Незбалансовані тарифи встановлені також на лікування низки захворювань. Максим Степанов вважає це неприпустимим.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool