Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 9 травня

Травень 09, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 788 | Коментарі: 0

В Україні за минулу добу зафіксовано 515 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 49 у дітей та 96 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 198 осіб. Одужали за добу 203 особи, померли 15 осіб.

▪️ За останню добу проведено 7938 тестувань методом ПЛР.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (82), Харківській області (50) та в місті Києві (50).

▪️ 15 квітня Уряд і МОЗ переказали 905 млн грн на виплату надбавок у розмірі 300% всім без винятку працівникам закладів охорони здоров’я України, що працювали з хворими на COVID-19 у березні. Джерело коштів – медична субвенція. Але Дніпропетровська, Київська та Херсонська області досі не відзвітували МОЗ про виплату цих коштів медичним працівникам, а деякі області (наприклад, Харківська) надали очільнику міністерства недостовірну інформацію. Ситуація перебуває на контролі Президента України.

▪️ Для підвищення з 1 липня на 50% заробітних плат 435 тисячам медичних працівників України Уряд та МОЗ розрахували загальну суму 11 млрд грн. Але ця сума буде переглянута та підвищена.

▪️ МОЗ працює над зменшенням кількості днів очікування результатів ПЛР-тестувань у державних лабораторіях.

▪️ Очільник МОЗ буде працювати над коригуванням незбалансованих тарифів на надання медичних послуг, встановлених попередніми розробниками медреформи. Зокрема, згідно з другим етапом медреформи, з 1 квітня встановлено єдиний тариф на пологи у розмірі 8136,03 грн – незалежно від того, в який спосіб народжує жінка. Незбалансовані тарифи встановлені також на лікування низки захворювань. Максим Степанов вважає це неприпустимим.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool