Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 30 травня

Травень 30, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 772 | Коментарі: 0

В Україні за минулу добу зафіксовано 393 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 7 у дітей та 64 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 94 особи. За добу 377 осіб одужало, померло 17 осіб.

▪️ За останню добу проведено 10 811 тестувань методом ПЛР.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (56), Рівненській області (52) та в місті Києві (55).

▪️ 29 травня на позачерговому засіданні уряду за ініціативи МОЗ було прийнято рішення про послаблення карантинних обмежень для певної категорії осіб. Зокрема, дозволено особам старше 60 років, які є представниками спортивних клубів або тренерсько-викладацького персоналу, брати участь в організації та проведенні спортивних змагань. Також дозволено не перебувати на обсервації чи самоізоляції особам, які приїжджають в Україну з-за кордону чи перетинають лінію розмежування з тимчасово окупованими територіями для складання ЗНО.

▪️ МОЗ звернулося до компанії SANOFI щодо реєстрації протиепілептичного препарату Sabril в Україні. Міністерство готове у стислі терміни зареєструвати препарат після отримання відповідної заяви від виробника, щоб цей засіб якнайшвидше почав надходити в Україну. З проханням про реєстрацію препарату Sabril в Україні звернулися батьки, чиї діти хворіють на епілепсію. МОЗ також веде аналогічні переговори з іншими закордонними компаніями щодо реєстрації в Україні препаратів, необхідних для лікування інших хвороб. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool