You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 24 травня

Травень 24, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

В Україні за минулу добу зафіксовано 406 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 36 у дітей та 69 у медичних працівників.

▪️ Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 104 особи. Одужали за добу 179 особи - рекорд, померли 13 осіб. 

▪️ За останню добу проведено 7914 тестувань методом ПЛР.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (64), Рівненській області (49) та в місті Києві (54).

▪️ МОЗ наголошує на важливості дотримання критеріїв відповідності другому етапу пом’якшення карантину, а саме: інцидентність, заповнюваність ліжок та кількість тестувань. Всі ці ознаки є надважливими, і тільки вони дають змогу забезпечити перехід до третього етапу.

▪️ МОЗ підкреслює, що працівники 60 років і старші – це люди з групи ризику, і пропонує таким особам залишатись на самоізоляції, адже 70% летальних випадків – це саме люди від 60 років.

▪️ З 11 травня відновлюють свою роботу ТРЦ, але без розважальних зон та фудкортів, тому що саме ці майданчики є зонами підвищеного ризику з великим скупченням людей і сприяють поширенню вірусу. МОЗ заявляє, що перебуває у постійному діалозі з підприємцями, які працюють у цих сферах, і як тільки дозволить епідеміологічна ситуація, МОЗ, своєю чергою, дозволить відкриття цих зон.

▪️ У зв’язку з відкриттям метрополітену 25 травня в Києві МОЗ розробило окремий перелік рекомендації як для пасажирів, так і для працівників. Для пасажирів обов'язкові ЗІЗ та соціальна дистанція. Для працівників обов'язкові не менш як п'ятиденний запас ЗІЗ, термоскринінг на початку зміни, дезінфекція вагонів та станцій.

▪️ МОЗ зазначає, що для України обрано стратегію адаптивного карантину, тобто стратегію стримування, але, на жаль, наразі в країні немає різкого зниження захворюваності (фіксується від 350 до 550 випадків хвороби щодня), тому Міністерство підкреслює, що не може гарантувати зникнення ЗІЗ з повсякденного життя та зняття всіх обмежень навіть на п'ятому та після п'ятого етапу пом’якшення карантину.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool