Прем’єр-міністр про ремонт доріг: Якість контролюємо,за халтуру платити не будемо

Квітень 13, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 786 | Коментарі: 0

Сьогодні Прем’єр-міністр України проінспектував ремонт траси «Київ-Одеса» в Черкаській області. Володимир Гройсман заявив: ремонт доріг залишається пріоритетом, фінансування ремонтів і будівництва доріг суттєво збільшено, тому на перший план виходить суворий контроль якості робіт: 

«Програма капітального ремонту, відновлення і будівництва доріг стартувала у 2016 році, більш масштабно – у 2017 році. У 2018 році ми виділяємо вже майже 47 млрд грн. І тут треба ставити питання про якість. Ми зараз контролюємо якість по всій країні, перевіряємо те, що було зроблено в минулому році. І в середині травня вже буде звіт «Укравтодору» по всім ділянкам. Хочу відразу сказати: що буде зроблено халтурно – ми не будемо за це платити».

Щодо стану робіт саме на трасі «Київ-Одеса», Володимир Гройсман заявив, що дорога, яка не ремонтувалася багато років, вже цього року буде приведена в нормальний стан, а в наступному році завдяки додатковому фінансуванню капітальних ремонтів ділянок траси буде приведена до якісно іншого стану: «Траса побудована майже 15 років тому і належним чином не доглядалася. З кожним роком стан її погіршувався. Зараз ми почали відновлювати її: це і поточний ремонт, і дрібний протиаварійний, і капітальний ремонт певних ділянок дороги. До 1 травня буде ліквідована вся ямковість. Передбачаємо на ділянці від Києва і за Білу Церкву капітальний ремонт. В наступному році стан цієї дороги буде зовсім інший. Але і в цьому році ми приведемо її до нормального стану, як і інші дороги».

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року розпочав свою роботу Дорожній фонд. Вперше автошляхова галузь отримала гарантоване державою фінансування – близько 47 млрд грн. З них 11,5 мільярдів гривень держава виділяє областям на ремонт та утримання доріг місцевого значення.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю
Секретаріату Кабінету Міністрів України
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool