Особи з інвалідністю отримують роботу в IT-сфері

Лютий 06, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 4649 | Коментарі: 0

Міністерство соціальної політики підписало меморандум щодо працевлаштування осіб з інвалідністю з Асоціацією "Інформаційні технології України" та Громадською організацією "Прометеус". Документ передбачає безкоштовне онлайн навчання професії ІТ-фахівця для осіб з інвалідністю.

Про це Міністр соціальної політики Юлія Соколовська заявила під час підписання Меморандуму в інформаційній агенції “Укрінформ”.

“Людина з інвалідністю, яка хоче і може працювати, повинна мати для цього всі можливості. Це комплексне питання, і сьогоднішній Меморандум – важлива його частина. Це можливість навчання і працевлаштування для осіб з інвалідністю. Після 14 тижнів навчання особи з інвалідністю, які успішно здадуть тести і отримають сертифікат, матимуть можливість взяти участь у конкурсі на вакантні посади в ІТ-компаніях України”, - підкреслила Юлія Соколовська.

За словами очільниці відомства, початок навчання – 5 березня, тому у всіх бажаючих є більше місяця на реєстрацію для участі в проекті.

Будь-яка людина з інвалідністю може зареєструватись на навчання, обравши два основних курси і до трьох додаткових. Реєстрація - на лендінзі проекту  або на платформі Прометеус

“Цей проект дає можливість для системних змін у навчанні осіб з інвалідністю. Сьогодні держава витрачає на це багато грошей, але є підстави вважати, що це неефективно. Якщо порахувати, то в минулому році Центр реабілітації було профінансовано на 20 млн грн і вони навчили 724 людини. Тобто навчання однієї людини коштувало близько 30 тис. грн. Але ж подивимося на професії – бджоляр, оператор комп’ютерного набору, кур’єр тощо. Сьогоднішній Меморанду – це можливість для осіб з інвалідністю стати ІТ-шниками, причому абсолютно безкоштовно”, - додав радник Міністра соціальної політики Денис Мацуй.

Співзасновник ГО «Прометеус» Іван Примаченко та віце-президент з освітніх питань Асоціації "Інформаційні технології України" Максим Почебут, які підписували Меморандум з Мінсоцполітики, назвали таку ініціативу унікальною для України та інноваційною для всього світу.

“Програма навчання складатиметься з 2 основних курсів та 2-3 додаткових на вибір. Серед основних курсів - Курс «CS50: Основи програмування» від Гарвардського університету вважається найкращим курсом для опанування комп’ютерної майстерності у світі”, - зазначив співзасновник ГО "Прометеус" Іван Примаченко. За його словами, програма навчання адаптована для людей з інвалідністю, зокрема, вадами зору та слуху.

“Це перший проект з Мінсоцполітики, і це чудова можливість для всіх сторін, оскільки в нас є багато компаній, які зацікавлені у працевлаштуванні осіб з інвалідністю. В нас навіть офісний простір, який зараз будується, адаптований під потреби осіб з інвалідністю. Тобто люди можуть працювати з нами як знаходячись в офісі, так і дистанційно. За кілька місяців чекаємо на те, щоб влаштувати людей, які пройдуть програму”, - резюмував віце-президент Асоціації "Інформаційні технології України" Максим Почебут.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool