Очільник МОЗ сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Рівненській області.

Серпень 01, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 903 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 1 серпня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 1172 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 68 у дітей та 39 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 232 особи.

▪️ Одужали за добу 556 осіб, померли 16 осіб.

▪️ За останню добу проведено 34 227 тестувань, з яких 16 860 методом ПЛР, 17 367 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (145) та Івано-Франківській (123) областях, а також у місті Києві (101).

▪️ Очільник МОЗ сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Рівненській області. Заплановано його візит до Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Центральної міської лікарні міста Рівне, яка є опорним закладом з лікування пацієнтів з COVID-19. Крім того, міністр планує ознайомитися з наданням медичної допомоги учасникам АТО і особам, які постраждали внаслідок бойових дій на сході України. Для цього він відвідає єдиний в Україні Республіканський центр лікування та реабілітації наслідків нейротравм.

▪️ 31 липня МОЗ презентувало план реформування екстреної медичної допомоги. До служби ЕМД по допомогу щороку звертається майже 6,9 млн громадян. У системі екстреної медичної допомоги працює близько 40 тисяч медпрацівників. Міністр вважає зарплату працівників ЕМД неприпустимо низькою. З 1 липня уряд збільшив фінансування екстреної медичної допомоги на 40%. З 1 вересня буде підвищена заробітна плата всіх медпрацівників, в тому числі медиків служби екстреної медичної допомоги. МОЗ також буде ініціювати суттєве збільшення зарплати працівників ЕМД у 2021 році. Наприклад, оплату праці водіїв “швидкої” планується підвищити з 4,5-5 тисяч до 10-12 тисяч.

▪️ МОЗ планує оновлення автопарку ЕМД. У поточному році буде придбано майже 400 машин, у наступні 2 роки – ще 1400 автомобілів.

▪️ В Україні сьогодні лише 31% викликів ЕМД виконується у відповідності до встановлених нормативів. У 2021 році передбачається, що цей показник становитиме не менше 60%, у 2022 році – 75%.

▪️ Розроблений МОЗ план реформування ЕМД також передбачає підвищення якості надання невідкладної медичної допомоги. З цією метою буде здійснено низку заходів. Зокрема, буде вирішено питання маршрутизації – транспортування хворого саме в той медичний заклад, який зможе надати йому кваліфіковану допомогу. Наразі в Україні при гострому інфаркті міокарда лише 56% пацієнтів екстреної медичної допомоги потрапляють у спеціалізовані медичні заклади, де їм можуть надати кваліфіковану допомогу. Схожа ситуація з гострим мозковим інсультом. Очікується, що у 2023 році цей показник складатиме 90%. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool