На Одеській залізниці виявлено майже 1 тис. 300 пошкоджених вагонів

Лютий 13, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1199 | Коментарі: 0

За 12 місяців 2016 року у регіональній філії «Одеська залізниця» було виявлено і оформлено технічними актами 1 тис. 291 пошкоджений вагон, які потребують ремонту.

Це на 806 вагонів менше за аналогічний період 2015 року. Проте зросла вартість витрат за ремонт пошкоджених вагонів (з 2 млн. 884 тис. грн. за 2015 рік) до 3 млн. 202 тис. грн.

Всі пошкоджені вагони у 2016 році було відремонтовано в обсязі технічного обслуговування з відчепленням. У середньому вартість ремонту в 2016 році одного пошкодженого вагона склала 2 тис. 480 грн., проти 1 тис. 375 грн. у 2015 році.

Найбільше пошкоджених вагонів виявляли при навантаженні, вивантаженні та маневровій роботі у портах: ДП «Чорноморський МТП» (297 вагонів), ДП «Одеський МТП» (196 вагонів) та ДП «Ізмаїльський МТП» (176 вагонів). Значну кількість пошкоджень залізничники виявляють після грейферного розвантаження, коли підйомний кран проводив розвантаження сипучих матеріалів, скрапу і стружки, а також довгомірних лісоматеріалів. Такий вид розвантажувальних робіт часто використовується із порушенням державного стандарту, а саме «Загальних вимог із забезпечення збереження вагонів при виконанні навантажувально-розвантажувальних та маневрових робіт», де зазначається, що відстань між вантажозахватним органом і вагоном при переміщенні не повинна бути менша, ніж 0,5 метра, а остаточне розвантаження повинно проводитися вручну. Після пошкодження грейферним ковшем поверхня кузова вагону втрачає свій ресурс, адже волога, потрапляючи на металеву поверхню, призводить до корозійних процесів.

За 12 місяців 2016 року у регіональній філії «Одеська залізниця» було виявлено і оформлено технічними актами 1 тис. 291 пошкоджений вагон, які потребують ремонту.

Фахівці зазначають, що зменшення кількості пошкоджених грейферами вагонів стало можливим завдяки впровадженню у 2016 році у всіх морських та річкових портах організаційно-технічних заходів спрямованих на зменшення пошкоджень вагонів,зокрема згідно з ДСТУ ГОСТ 22235:2015 діє заборона використання грейферів без наявності відповідного тимчасового дозволу. Це дозволило підвищити у 2016 році на підприємствах технологічну культуру роботи з рухомим складом. У регіональній філії було відновлено роботу Інспекції по збереженню парку вантажних вагонів – за 12 місяців 2016 року працівниками залізниці проведено 2 тис. 019 перевірок, в ході яких виявлено і заборонено експлуатацію 208 об’єктів (87 канатних грейферів, 19 автонавантажувачів, 67 залізничних колій, 35 стрілочних переводів), які не відповідали вимогам держстандарту.

Робота Інспекції по збереженню парку вантажних вагонів служби вагонного господарства створює додатковий контроль системності профілактичних заходів із питань збереження рухомого складу.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool