На Одеській магістралі обговорили шляхи впровадження міжнародних стандартів енергетичного менеджменту

Березень 30, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 694 | Коментарі: 0

Представники шести регіональних філій та чотирьох департаментів ПАТ «Укрзалізниця» (Департаменту енергоменеджменту, Департаменту локомотивного господарства, Департаменту електрифікації та електропостачання, Департаменту приміських пасажирських перевезень) разом із колегами-науковцями обговорили шляхи впровадження міжнародних стандартів систем енергетичного менеджменту під час дводенного семінару-наради, який відбувся в Одесі.

Загалом майже чотири десятки фахівців взяли участь у заході та довели наскільки актуальним для магістралі є питання максимального скорочення витрат на придбання та зниження використання паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР), виведення виробництва на максимально енергоефективний рівень, зниження при цьому енергоємності.

За словами заступника начальника Департаменту енергоменеджменту Євгена Дудки потенціал енергозбереження залізничного транспорту створює значне поле діяльності для вдосконалення технологій, застосування механізмів мотивації працівників та розвитку співпраці ПАТ «Укрзалізниця» із світовими організаціями, які досягли значного успіху у питаннях енергоефективності. Впровадження політики енергоефективності на магістралі дозволить відчути низку переваг, завдяки керуванню енергоспоживанням, покращенню виробничого циклу, покращенню фінансових показників компанії за рахунок прямої економії всіх видів енергоресурсів, підвищенню фінансової прозорості підприємства та гарантії інвестування в енергозберігаючі проекти.

Головний інженер – перший заступник директора регіональної філії «Одеська залізниця» Павло Чекалов наголосив, що впровадження дієвої системи енергоменеджменту допоможе змінити стереотипи в свідомості працівників залізниці, довести до них прості, але дієві принципи ресурсоефективності, бережливого виробництва, якими керуються світові транспортні компанії. В свою чергу регіональна філія «Одеська залізниця» була в авангарді питання енергозбереження та енергоефективності, адже Політика філії в області енергоменеджменту була затверджена ще у 2015 році. Таким чином, перша на мережі залізниць України служба енергоменеджменту регіональної філії «Одеська залізниця» досягла значних результатів та продемонструвала резерв економії у розмірі понад 4,5 тис. тн.у.п. на суму 53,6 млн. грн. Крім того, енергоємність філії найнижча серед всіх регіональних філій – 6,25 тн. у.п./приведених млн.тн.км. Під час семінару працівники служби ділилися досвідом з колегами, зокрема у частині організації тепловізійних обстежень будівель, котлів, теплотрас, пасажирських вагонів та інших питань.

Аналіз роботи служби енергоменеджменту регіональної філії «Одеська залізниця» свідчить про вражаючий економічний ефект від впровадження політики енергоефективності та відображає подальшу раціональність використання всіх видів паливно-енергетичних ресурсів.
Практично кожна доповідь учасника семінару викликала жваву дискусію та обговорення, адже саме спільне напрацювання нових методів подальшої роботи та покращення вже впроваджених, підтримають репутаційну привабливість ПАТ «Укрзалізниця» в очах бізнес-партнерів, населення та органів влади, як успішної компанії, яке реалізує політику енергоефективності виробництва.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool