Глава Уряду про медреформу: Через 2-3 роки ви побачите результат, але для цього потрібно бути послідовними

Червень 29, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

Результати започаткованої Урядом реформи системи охорони здоров’я у повній мірі будуть помітні за 2-3 роки, але сьогодні потрібно бути послідовним в ухваленні всіх потрібних рішень. 

Про це в інтерв’ю виданню «Обозреватель» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він наголосив, що діюча глава МОЗ Уляна Супрун – людина, здатна ламати схеми, що десятиліттями існували в медичній сфері. «Медицина не знала змін з минулого століття. Її довели до розрухи. Уляна Супрун розпочала реформу, щоб це змінити. Вона - волонтер, яка приїхала сюди працювати. У неї непростий характер, але вона здатна ламати схеми, які сформувались у цій сфері», - зазначив Прем’єр-міністр.

На його думку, всі міфи, які нав’язуються щодо трансформацій, особливо у сфері нового механізму закупівлі ліків - здебільшого маніпуляції.

«Зараз ми закуповуємо препарати, які заздалегідь готуються під Україну. Це світова практика. Зараз усе систематизується. Для прикладу, зараз вперше за 7 років Україна повністю забезпечена вакцинами, необхідними для імунопрофілактики відповідно до календарного плану вакцинації», - додав Глава Уряду.

Він наголосив, що закупівля - централізована, через ООН, міжнародні тендери, які неможливо скомбінувати. «Щоб спробувати там щось вкрасти, треба бути хворим на голову! - зазначив Прем’єр-міністр. - Зараз є спроби нав’язати «свого» міністра, через нього впровадити нові корупційні схеми - і знову все по колу. А я хочу змінити систему охорони здоров’я. І процес пішов. Уже 9 млн українців уклали угоди на обслуговування сімейними лікарями. Через 2-3 роки ви побачите результат, але для цього потрібно бути послідовними. Не можна шарахатися зі сторони в сторону».

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool