Дві людини померли від ботулізму в Україні з початку року

Лютий 22, 2021 | Новини регіонів | Переглядів: 666 | Коментарі: 0

У Хмельницькій області - внаслідок отруєння консервованими грибами домашнього виготовлення.

Симптоми захворювання проявилися на п’ятий день після вживання продукту. Після встановлення діагнозу пацієнту було введено протиботулічну сироватку, та, на жаль, наступного дня він помер.

В Одесі -після споживання в’яленої риби (товстолобик) домашнього приготування, яку придбали на стихійному ринку.
Перші симптоми захворювання - першіння в горлі, двоїння в очах, головний біль, нудота - з’явилися наступного дня після вживання продукту. Вночі почалися двоїння в очах, опущення повіки, багаторазова блювота, на підставі чого було викликано швидку допомогу. На жаль, хворий помер через дві години після госпіталізації.

Усього в Україні з початку року зареєстрували 12 випадків ботулізму.

Держпродспоживслужба Кіровоградщини закликає відповідально ставитися до свого здоров’я і не споживати в’ялену, солену та консервовану рибу, консерви або вироби з м’яса без належної термообробки. Найкращий спосіб захистити своє здоров’я — утримуватися від споживання їжі, про якість якої вам достеменно невідомо.

Детальніше про ботулізм


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool