COVID-19:За минулу добу захворіла рекордна кількість осіб -1318

Серпень 06, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 756 | Коментарі: 0

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів 6 серпня брифінг у Львові. Коротко про результати

▪️За минулу добу захворіла рекордна кількість осіб — 1318, з них 69 дітей та 67 медпрацівників. Госпіталізовано 262 людини. За останню добу в Україні зафіксовано 31 летальний випадок, одужали 997 пацієнтів.

▪️За попередню добу загалом здійснено 37 489 тестів, з них 17 976 досліджень — методом ПЛР, а також 19 513 — методом ІФА.

▪️Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Львівській (197), Харківській (142), Івано-Франківській (127) та Одеській (110) областях і в місті Києві (180).

▪️Україна встановлює чергові антирекорди за кількістю нових випадків COVID-19 за добу. У низці регіонів спостерігається зростання захворюваності. Так, уже кілька днів поспіль у переліку антилідерів за кількістю зареєстрованих за добу хворих — Харківська область, погіршилась ситуація в Одеській області.

▪️Щоб зменшити ризик інфікування, треба виконувати рекомендації МОЗ: носити маски в громадських місцях, користуватись антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції.

▪️Під час перебування з робочою поїздкою у Львівській області міністр відвідає Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги міста Львова. Під керівництвом генерального директора цього медзакладу Олега Самчука на Львівщині розвивається напрям трансплантації. У квітні цього року тут відкрито відділення трансплантації. Відтоді медзаклад уже провів 4 операції з трансплантації нирок і одну — серця.

▪️МОЗ розробило чіткий план розвитку системи трансплантації в Україні. Очікується, що за 2-3 роки країна досягне трансплантаційної незалежності, щоб українським громадянам не доводилося робити такі операції за кордоном.

▪️Під час візиту у Львівську область міністр також планує відвідати Львівську обласну клінічну лікарню і Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр. Крім цього, запланована нарада у Львівській облдержадміністрації. Серед питань, які обговорюватимуться, — імунізація населення.

▪️В Україні спостерігається суттєве зниження рівня імунізації: падіння, залежно від регіону, складає від 3% до 27%. Серед антилідерів за рівнем проведення щеплень є і Львівська область. МОЗ не вносило жодних змін у календар профілактичних щеплень і вважає за необхідне активізувати процес імунізації населення від вакцинокерованих інфекцій. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool