COVID-19: Одужали за добу 310 осіб, померли 15 осіб

Липень 26, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 831 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 26 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 920 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 67 у дітей та 63 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 174 осіб.

▪️ Одужали за добу 310 осіб, померли 15 осіб.

▪️ За останню добу проведено 17 717 тестувань, з яких 12 559 методом ПЛР, 5158 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (130), Івано-Франківській (88) та Закарпатській (67) областях, а також у місті Києві (95).

▪️ МОЗ затвердило чергові зміни до протоколу лікування COVID-19. Було додано препарат «Дексаметазон» з чітким визначенням «Для використання лише для кисневозалежних пацієнтів у важкому стані». Також новими змінами розширено застосування препарату «Ремдесивір», а використання «Лопінавіру» та «Ритонавіру» повністю виключено. Внесено зміни до застосування гідроксихлорохіну — тепер його застосувати можливо за середнього ступеня тяжкості захворювання і лише для лікування дорослих.

▪️ Для ПЛР-тестування береться мазок з ротоглотки. В разі, якщо вірус сконцентрувався в нижчих відділах дихального тракту, результат такого ПЛР-тестування може бути хибнонегативним. На достовірність результату впливає також дотримання умов відбору та транспортування біологічного матеріалу до лабораторії. За різними даними, до 20-25 відсотків результатів ПЛР-досліджень можуть бути хибнонегативними.

▪️ МОЗ наголошує, що завдяки дотриманню простих епідеміологічних правил можливо суттєво знизити ризик інфікування COVID-19: потрібно надівати маски в публічних місцях і транспорті, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції.

▪️ Згідно з постановою уряду, спортивні змагання можуть проводитися серед учасників з розрахунку не більше однієї особи на 5 кв. м (якщо захід проводиться просто неба). Якщо організатори футбольного матчу прийняли рішення про проведення матчу за участі глядачів, продаж квитків організовується таким чином, щоб забезпечувалось дистанціювання в 1,5 метра між людьми на трибунах. Крім того, продаж квитків має забезпечувати наявність вільних місць спереду, позаду, збоку та по діагоналі. Загальна кількість глядачів на футбольному матчі не повинна перевищувати 25 відсотків усієї кількості місць на стадіоні.

▪️ Проведення марафонів дозволяються, як і всіх спортивних змагань, з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів. Глядачі обов’язково повинні використовувати засоби індивідуального захисту (маски, респіратори), крім учасників спортивних змагань. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool