Арештованими рахунками можна користуватися

Березень 04, 2022 | Новини регіонів | Переглядів: 814 | Коментарі: 0

З рахунків, на які державними чи приватними виконавцями накладено арешт, можна здійснювати видатки.

Такий дозвіл надано за умови, якщо сума стягнення за виконавчим документом не перевищує 100 000 (сто тисяч) гривень.

Розраховуватися з рахунків, на які накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями, дозволено до припинення чи скасування воєнного стану.

Відповідні зміни внесені постановою Уряду від 02 березня 2022 року №198-р.Також нагадуємо, що у магазинах та інших суб’єктів господарювання має бути встановлений (та працювати) термінал для проведення розрахунків, як що одночасно виконуються такі умови:
 діяльність пов’язана із продажем товарів, громадським харчуванням та послугами; при проведенні розрахунку використовується реєстратор розрахункових операцій;  суб’єкт господарювання діє в населеному пункті із чисельністю від 25 тисяч чоловік.

У разі порушення прав на вільне здійснення безготівкових розрахунків суб’єкти господарювання сфери торговельного та інших видів
обслуговування несуть відповідальність у розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 1 січня 2022 один НМДГ
складає 1240,50 грн).
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool