Звернення міського голови Кіровограда до мешканців міста

Червень 03, 2016 | Новини | Переглядів: 3128 | Коментарі: 0

Шановні кіровоградці! Сьогодні, 3 червня, мала відбутися чергова третя сесія Кіровоградської міської ради. У проекті порядку денного сесії стоїть низка надзвичайно важливих для жителів міста питань.

На превеликий жаль, проблеми територіальної громади не змогли цього разу об’єднати депутатський корпус навколо пошуку шляхів для їх вирішення. Фактично, сесія була зірвана змовою фракцій “Наш край”, “Опозиційний блок”, окремих депутатів фракцій “Самопоміч”, БПП та позафракційних обранців і ми вчергове стали свідками фарсу, коли містечкові і власні інтереси беруть гору над інтересами громади.
Рішення, які планувалося прийняти на третій сесії, мали лягти в основу початку підготовки до опалювального сезону в Кіровограді, вони повинні були дати відповідь на питання, яким чином здійснюватиметься управління величезним житловим фондом міста після завершення реформи житлово – експлуатаційних організацій. Не всі мешканці багатоповерхівок готові і встигнуть створити ОСББ. Ми мали вирішити ряд життєво важливих для людей соціальних питань: сьогодні 12 тисяч переселенців не можуть отримувати допомоги через відсутність механізмів їх реєстрації, важко хворі мешканці міста потребують допомоги на лікування, учасники антитерористичної операції та їх родини розраховують на отримання земельних ділянок. Це лише частина із майже 150 – ти питань порядку денного сесії.
Увесь час свого перебування на посаді міського голови я діяв у відкритий і публічний спосіб, декларував чесне служіння громаді і дотримувався свого слова. За моєї каденції стали неможливими підкилимні перемовини і відкати від бюджетного фінасування. Це викликало супротив у тієї частини депутатів, які звикли вирішувати все у старий і звичний для них спосіб - через різного роду домовленості.
Для того, щоб зірвати прийняття деяких рішень на сьогоднішньому засіданні і була реалізована операція відволікання уваги із надуманою вимогою звітів від заступників міського голови.

Усі розуміють, що звіт такого рівня посадовців, кожен з яких відповідає за декілька напрямків роботи, за реалізацію десятків галузевих програм, за кожним з яких стоять сотні спеціалістів з різних виконавчих органів міської ради, потребує ретельної підготовки. Це має бути аналіз за півроку діяльності, підкріплений цифрами і фактами.

Я повністю підтримую систему звітності влади перед громадою, готовий до особистого публічного звіту перед кіровоградцями за кожен крок і кожну дію своєї команди. Саме тому я і запропонував перенести розгляд цього питання на засідання наступної сесії, аби звіт моїх заступників був професійним, виваженим та грунтовним, а не став ширмою для зведення рахунків із незручними для декого із депутатів посадовцями.

У результаті реалізації такого сценарію ми отримали зірвану сесію а кіровоградці - чергове розчарування у спроможності місцевої влади ефективно вирішувати питання їх життєдіяльності.

Якими будуть подальші дії міського голови? Я завжди був прихильником конструктивного діалогу і переконаний, що будь – яке протистояння рано чи пізно завершується за столом переговорів. Я й надалі готовий сумлінно працювати, щоб знайти шляхи до співпраці і консолідації сил. До цього буду закликати і колег по депутатській залі. Я переконаний, що здоровий глузд зрештою переможе, і наступне засідання ми все ж зможемо провести у конструктивному руслі, без політиканства і, найголовніше, з користю для громади.

З повагою Міський голова Андрій Райкович


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool