Знову розбійний напад на Кіровоградщині

Липень 01, 2015 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

У ніч на 30 червня зловмисники напали на 44-річного водія вантажівки з Дніпропетровщини. Чоловік їхав до іншого регіону за товаром і, за інформацією підозрюваних, мав при собі кількасот тисяч готівки. Громадяни, що прямували цією ж дорогою і стали свідками події, зателефонували у міліцію. Двох нападників, які втікали з місця злочину на транспортному засобі, було затримано поблизу Кіровограда, третього - на території Маловисківського району.

Попередньо правоохоронці з’ясували, що один зі зловмисників декілька років тому працював на тому ж підприємстві, що і потерпілий. Через колишніх співробітників він дізнався, коли і куди їхатиме водій та разом зі знайомими вирішив відібрати у нього гроші.
Вантажівку поплічники переслідували з моменту виїзду з Дніпропетровської області, але напали на свою жертву лише на території Кіровоградщини. Водій зупинився на узбіччі поблизу одного з сіл Маловисківського району та відійшов від машини на кілька метрів. Коли повернувся, з темряви виринув легковик і притис чоловіка до кабіни. Зловмисники вискочили з авто, та, розмахуючи сокирою і ножем, з криками накинулися на водія, вимагаючи сказати, де сховані гроші.
Потім двоє нападників зв’язали руки потерпілому мотузкою та заклеїли скотчем, ним же обмотали голову і повели чоловіка за лісосмугу на поле, де залишили і наказали лежати 20 хвилин. Третій зловмисник нишпорив у вантажівці. Оскільки нападники відігнали своє авто подалі та вимкнули фари, аби не привертати увагу інших водіїв, всі пошуки у темряві виявилися марними.
Тим часом потерпілий зміг на деякій відстані вийти через лісосмугу на дорогу, де його і помітили. Небайдужі громадяни зателефонували у міліцію та повідомили про напад.
Зрозумівши, що їх викрили, нападники кинулися втікати. Двоє вскочили до легковика та завернули до найближчого населеного пункту, де петляли вулицями. Дільничний інспектор, що проживає на території обслуговування, отримавши орієнтування, за лічені хвилини разом з місцевим жителем розпочав переслідування підозрюваних.
Аби збільшити шанси на втечу, зловмисники, виїхавши на трасу, по дорозі зопалу почали викидати з авто все, що потрапляло під руку - особисті речі, знаряддя нападу і навіть шматки обшивки салону. На шаленій швидкості чоловіки майже домчали до обласного центру, але за кілометр від міста були зупинені працівниками ДАІ.
На місце події також прибула слідчо-оперативна група Кіровоградського райвідділу міліції. У транспортному засобі зловмисників правоохоронці вилучили предмети, схожі на набої калібру 5,45 мм у кількості 14 штук.
Двох підозрюваних оперативники передали колегам з Маловисківського району. Третього зловмисника правоохоронці затримали поблизу села, де був скоєний розбій.
- Нападниками виявилися жителі сусідньої області, 32, 37 та 41 року. Їх затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено про підозру, - повідомив начальник Маловисківського РВ УМВС в області Сергій Рудь. – У вантажівці правоохоронці вилучили ніж. У даний час вживаються заходи щодо вилучення інших речових доказів.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді від 7 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Документи та особисті гроші потерпілого не зникли. За словами чоловіка, інших коштів у нього не було, адже розрахунок за товар керівництво підприємства мало провести у безготівковий спосіб. Слідство триває.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool