Злодійка ошукала близько 10 жителів Кіровограда

Лютий 22, 2016 | Новини | Переглядів: 887 | Коментарі: 0

40-річна раніше судима жінка збагачувалася за рахунок довірливих пенсіонерів, віком від 60 до 90 років. Загалом аферистка видурила у мешканців обласного центру майже 40 тисяч гривень. За вчинене зловмисниці загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Маючи за плечима чималий кримінальний досвід скоєння аналогічних злочинів, злодійка легко входила у довіру до людей похилого віку.

Маскуючись окулярами, шахрайка протягом дня проводила поквартирний обхід у пошуках жертви. Якщо двері помешкання відкривали пенсіонери, незнайомка представлялася працівником соціальної служби, або співробітником комунального підприємства і цікавилася, якої допомоги потребують старенькі. Потім пропонувала на вигідних умовах установити опалення або ж отримати державну матеріальну допомогу, наголошуючи на тому, що для оформлення відповідних документів потрібна певна сума грошей. Пенсіонери, не підозрюючи нічого лихого, віддавали свої скромні заощадження. Видурені кошти жінка у подальшому витрачала на власні потреби.

«Зрозумівши, що стали жертвою шахрайки, потерпілі одразу ж звернулися за допомогою до правоохоронців, - розповів начальник відділу поліції Ігор Пайлик. – У результаті отримання оперативної інформації та проведення низки розшукових заходів, співробітники карного розшуку встановили особу зловмисниці та її місцезнаходження».

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Працівники поліції звертаються, у першу чергу, до пенсіонерів і громадян різного віку з проханням бути більш обережними та обачними й не довіряти незнайомим особам. У жодному разі не можна впускати сторонніх людей до помешкання. Якщо ж все таки ви стали жертвою подібного кримінального правопорушення, повідомте про подію правоохоронцям за номером «102».

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool