Зі святом - Днем Святої Трійці

Червень 16, 2019 | Новини | Переглядів: 1052 | Коментарі: 0

Вітаємо співвітчизників з державним і загальнохристиянським святом – Днем Святої Трійці, днем сходження Святого Духа на апостолів.

Цей день – день народження святої соборної апостольської церкви. А Церква Христова, за словами святителя Іоанна Златоуста, - «П'ятидесятниця, що триває завжди».

Хочемо наголосити, що перша церква нашого міста, яка багато років діяла у фортеці святої Єлисавети, була названа саме на честь Святої Трійці. Власне, назва церкви свідчила про прагнення до єдності і братерства православних народів на нашій землі.

Наше місто, обласний центр, розпочалося з молитви, зі звершення Божественної Літургії. Цю найголовнішу церковну службу перед початком будівництва фортеці в похідній козацькій церкві звершили намісники трьох українських православних монастирів та двоє благочинних, що духовно направляли та підтримували гетьманські козацькі полки. І на початку літа 1754р. більш ніж 5 тисяч козаків розпочали будівництво фортеці св.Єлисавети. Про це свідчать архівні документи та історичні довідки.

Запрошуємо всіх вас приєднатися до молитви за мир в Україні, за злагоду і взаєморозуміння в нашому суспільстві, за наше рідне місто, котрому в ці дні виповнюється 265 років.

Духовенство та парафіяни Благовіщенського храму.

Фото Ігоря Філіпенка.

Благовіщенський собор, вул. Велика Перспективна, 1, кропивницький , фото филипенко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool