Жителя Кіровоградщини викрито у пошкодженні більше 20 могил

Липень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 1041 | Коментарі: 0

Зловмисником виявився 19-річний житель одного з сіл Маловисківського району. За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Раніше хлопець уже був судимий за крадіжку.

До райвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від голови однієї з сільських рад про те, що на місцевому кладовищі пошкоджено кілька могил.
Під час перевірки отриманої інформації правоохоронці виявили факти викрадення металевих швелерів загалом з-під 25 пам’ятників на кладовищах у чотирьох селах.
- У результаті вжитих заходів особу зловмисника встановили. Непрацюючий місцевий житель викрадав метал з місць поховань, аби потім продати його та виручити кошти. Крім того, встановлено причетність особи до незаконного заволодіння транспортним засобом та крадіжки з магазину.
Зловмисник вночі проник до гаражного приміщення, викотив легковик на вулицю, завів його та поїхав кататися. За понад 10 кілометрів від місця злочину залишив авто, оскільки не зміг повторно завести. Вранці 15 липня власник виявив пропажу та зателефонував у міліцію. Того ж дня транспортний засіб правоохоронці розшукали поблизу водойми в іншому населеному пункті та повернули потерпілому, - розповідає т.в.о. начальника Маловисківського РВ УМВС в області Сергій Бєлов.
На рахунку зловмисника і крадіжка алкогольних напоїв, продуктів харчування та карток поповнення рахунків з магазину в сусідньому селі. Частину краденого хлопець використав для власних потреб, іншу – дарував чи продавав знайомим та пригощав їх.
За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 297 «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого», ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років ув’язнення.

За матеріалами Маловисківського РВ УМВС України в Кіровоградській області

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool