Жителів Кіровоградщини закликають подбати про власну та безпеку дітей

Грудень 26, 2017 | Новини | Переглядів: 841 | Коментарі: 0

Правоохоронці звертаються до громадян із проханням у період свят самим дотримуватися правил безпечної поведінки, зокрема з піротехнікою, а також під час зимових канікул більше приділяти уваги дітям, які матимуть чимало вільного часу.

Поліцейські нагадують, що застосовувати побутові піротехнічні засоби необхідно лише у відповідності до інструкції, розміщеній на виробі або на споживчому пакуванні.

Батькам слід подбати про те, щоб у жодному разі діти самостійно не купували піротехніку і тим більше не використовувати її.
Необхідно пам’ятати, що забороняється кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги оточуючих або перехожих, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів будинків та інші дії, що можуть призвести до травмування людей чи пошкодження майна, а також переносити побутові піротехнічні вироби в кишенях, під одягом, зберігати їх без пакування та залишати без нагляду.
Загалом Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст.195-6) – накладення штрафу від 35 і до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Та, окрім роз’яснення щодо безпечної поведінки з піротехнікою, поліцейські закликають дорослих звернути увагу дітей і на дотримання правил дорожнього руху, як поводитися у місцях проведення масових заходів, а також на місцевості, поблизу водойм.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool