Жителів Кіровоградщини закликають долучитися до диктанту єдності

Листопад 07, 2020 | Новини | Переглядів: 722 | Коментарі: 0

Жителів Кіровоградської області закликають взяти участь у щорічній акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», присвячений Дню української писемності та мови.

Диктант пройде 9 листопада о 9:00. Про це повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський.

«Освітянська спільнота області щороку активно долучається до заходів, присвячених популяризації та розвитку української мови. Зазвичай найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачів закладів освіти. У ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики, представники органів місцевого самоврядування та органів влади», - зазначив посадовець.

Він додав, цьогоріч з огляду на карантин масового написання диктанту в навчальних класах не буде.

«Але кожен може самостійно долучитися вдома чи на роботі», – зазначив Володимир Таборанський.

Цьогоріч підготовку диктанту доручили трьом фахівцям. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна.

«Запрошуємо усіх охочих узяти участь у написанні диктанту національної єдності, який транслюватимуть у прямому ефірі «Українського радіо» та на телеканалі «UA: Перший»», – підсумував Володимир Таборанський.

За бажанням учасники зможуть перевірити свій рівень володіння українською мовою, надіславши диктант за адресами, які будуть вказані під час прямої трансляції. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool