Жителів Кіровоградщини закликають долучитися до диктанту єдності

Листопад 07, 2020 | Новини | Переглядів: 739 | Коментарі: 0

Жителів Кіровоградської області закликають взяти участь у щорічній акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», присвячений Дню української писемності та мови.

Диктант пройде 9 листопада о 9:00. Про це повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський.

«Освітянська спільнота області щороку активно долучається до заходів, присвячених популяризації та розвитку української мови. Зазвичай найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачів закладів освіти. У ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики, представники органів місцевого самоврядування та органів влади», - зазначив посадовець.

Він додав, цьогоріч з огляду на карантин масового написання диктанту в навчальних класах не буде.

«Але кожен може самостійно долучитися вдома чи на роботі», – зазначив Володимир Таборанський.

Цьогоріч підготовку диктанту доручили трьом фахівцям. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна.

«Запрошуємо усіх охочих узяти участь у написанні диктанту національної єдності, який транслюватимуть у прямому ефірі «Українського радіо» та на телеканалі «UA: Перший»», – підсумував Володимир Таборанський.

За бажанням учасники зможуть перевірити свій рівень володіння українською мовою, надіславши диктант за адресами, які будуть вказані під час прямої трансляції. 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool