Збитки Одеської залізниці від приміських перевезень сягнули 250 млн. грн.

Вересень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 696 | Коментарі: 0

За 8 місяців 2016 року збитки регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» від приміських перевезень склали 250 млн. грн. (до рівня 2015 року збільшення становить 32 млн. грн.), покриття витрат доходами становить усього 14%.

Про це FOTOINFORM.NET повідомив прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»

Таким чином, на 1 гривню експлуатаційних витрат на приміські перевезення філія отримує усього 14 копійок доходу.

Протягом 8 місяців 2016 року регіональною філією «Одеська залізниця» перевезено громадян пільгових категорій на суму 24 млн. грн., отримано компенсації від місцевих та районних виконавчих органів влади лише 760 тис. грн., що становить тільки 3,1% від необхідної суми компенсації.

У 2015 році по залізниці перевезено у приміському сполученні пасажирів пільгових категорій на суму 34 млн. грн.. Отримано компенсації від районних та міських адміністрацій за виконані перевезення у розмірі 19 млн. грн., що становить тільки 57% від нарахувань.
Місцеві органи виконавчої влади, які володіють ситуацією на місцях та можуть оперативно впливати на її зміну, мають можливість самостійно визначати обсяг пільгових перевезень та відповідно до статті 91 Бюджетного кодексу України передбачати видатки, забезпечуючи при цьому контроль за ефективним і цільовим використанням коштів на зазначену мету.

Слід зазначити, що приміські пасажирські перевезення здійснюються залізничним транспортом в умовах гострої нестачі фінансових ресурсів та спеціалізованого рухомого складу. Зношеність електропоїздів та дизель-поїздів становить 80%. Зважаючи на стан рухомого складу, збитковість приміських перевезень та вкрай незадовільне становище з компенсацією за перевезення пільгових категорій пасажирів, щоб забезпечити безпеку руху, залізниця буде змушена приймати заходи щодо відміни частини приміських поїздів, скорочення маршрутів, відміни зупинок на станціях та зупиночних пунктах.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством України залізницею безвідмовно надається пільговий та безкоштовний проїзд окремим категоріям громадян. Відповідно до Закону України «Про залізничний транспорт», збитки залізничного транспорту загального користування від пільгових перевезень повинні компенсуватись за рахунок державного або місцевих бюджетів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool