Запрошує обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка

Квітень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 766 | Коментарі: 0

Переглянути книжкові виставки:

 З 16 квітня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Донецький аеропорт – Фортеця мужності». Книги представлені на виставці дійсно передають справжню біль, мужність і жертовність тих драматичних подій оборони Донецького аеропорту.

З 17 квітня у відділі мистецтв буде представлено книжкову виставку «Святими місцями України» (до Міжнародного дня пам’яток і визначних місць). Україна − держава з багатовіковою історією та культурою. Кожна епоха
залишає нам у спадщину пам'ятку архітектури чи історії, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію чи особистість. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки − перлини української землі. Тож перегляньте виставку й ще раз переконайтесь у красі нашої країни.

З 20 квітня «Українське слово йде до тебе» (книги, видані за державною та обласною програмами книговидання та книгорозповсюдження) – відділ абонементу. Книжкові видання, представлені на виставці дадуть змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

З 20 квітня «Доля планети у наших руках» (до Дня довкілля) – відділ абонементу. Бажання знати якомога більше про природу й довкілля було завжди притаманне людині ще з перших кроків її розвитку. Кожен із нас відповідальний за стан навколишнього середовища. Задовольнити природний потяг молоді до пізнання чарівного світу довкілля допоможуть книги представлені на виставці.

Масові заходи:
19 квітня о 10.00 та 24 квітні о 13.30 у відділі популяризації книги відбудеться еко-година «Екологічні проблеми Кіровоградщини». Кропивницький чи не єдине місто в світі, що стоїть на уранових копальнях. Активний видобуток урану під містом створює цілу низку екологічних проблем: підвищений викид радону, зниження рівня води в місцевих річках нижче критичного рівня, їх замулення. Але багато чого для погіршення екологічної ситуації в регіоні роблять самі мешканці: знищують зелені насадження, не практикують роздільний збір побутового сміття, не утилізують лампи денного світла, та акумуляторні батареї, побутову техніку, утворюють стихійні сміттєзвалища, спалюють осіннє листя та пластик. Саме про це буде йти мова під час заходу!
17 квітня о 8.00 відбудеться слайд-бесіда «Гіркий біль Чорнобиля». Протягом заходу учасники дізнаються про причини та наслідки аварії на ЧАЕС, особливості евакуації населення, вплив радіації на здоров’я людей та навколишнє середовище.
17 квітня о 8.00 працівники відділу мистецтв проведуть пізнавальну експедицію «Відомі українські жінки – художниці: М. Приймаченко». Першою роботою Марії Приймаченко став розпис власної хати. У 17 років художниця помітила біля річки синю глину. Вона взяла її з собою та розмалювала хату. Згодом на дивовижні малюнки приходили дивитися майже всі односельці. Такі та інші цікаві факти учасники заходу дізнаються завітавши до бібліотеки.
17 квітня о 13.30 працівники відділу популяризації книги проведуть заняття лекторію «Молодь і право» у вигляді відкритого мікрофону на тему «Гендерна рівність – ознака цивілізованої держави».
18 квітня о 16.00 відбудеться «Маланюківській форум» під час якого обговорюються теми, що мають безпосередній стосунок до життя і творчості нашого земляка, а також до тих питань, які цікавили його як літератора, історіософа та публіциста.
17 та 20 квітня о 16.00 відбудуться заняття розмовного клубу «Speak Up». Учасники продовжуватимуть вивчати історію R&B та ROCK музики, на практиці закріплюватимуть вивчений матеріал з граматики англійської мови.
18 квітня о 14.00 відбудеться заняття «Школи інформаційного комфорту». Працівники відділу бібліографічних послуг і краєзнавства проведуть бібліотечний урок - «Енциклопедії. Словники. Довідники». Для успішної роботи з цими виданнями треба мати точну уяву про те, які з них забезпечують одержання необхідних, вам даних, оскільки вони надзвичайно різноманітні за формою, повнотою матеріалу, хронічним обсягом, тематикою. Тож під час уроку молодь матиме змогу ознайомитися з цими виданнями.
19 квітня о 14.00 в рамках лекторію «Молодь і право» відбудеться правова гра «Обов’язок. Відповідальність. Порядок». Учасники закріплюватимуть знання про права на основі Загальної Декларації прав людини, Конвенції ООН про права дитини. Гра підвищить правову культуру учасників заходу, сформує активну громадянську позицію і громадянську відповідальність.
19 квітня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться зустріч з представниками патрульної поліції м. Кропивницький на тему «Дотримання правил дорожнього руху». Такі зустрічі є необхідними для молоді на сьогоднішній день, адже вони привертають увагу до проблем ДТП, їх наслідків та пов’язаними з ними втратами, а також для збереження життя та здоров’я громадян.
19 квітня о 12.00 запрошуємо на зустріч-інтерв’ю з В. Бондерем, головою обласної організації НСПУ, в рамках XXIII Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Матері-Землі на тему «Митець та громадянин. Шляхи поєднання».

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool