Заходи по охороні кіровоградських лісів посилено (фото)

Серпень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 917 | Коментарі: 0

Цього року південна частина України сильно постраждала від масових лісових пожеж. На початок серпня в лісах підвідомчих Держлісагентству підприємств виникло понад 1200 пожеж. Лише у Херсонській області площа лісів, що були охоплені вогнем, сягнула 1,5 тис. гектарів.

Степова Кіровоградщина знаходиться у зоні високого ризику. Щоб не допустити подібного на Кіровоградщині, оскільки у нас також є хвойні ліси, на виконання рішень уряду та обласної державної адміністрації, усіма зацікавленими відомствами й службами було вжито усіх вичерпних заходів.
Минулих вихідних представники пожежно-рятувальної служби, облуправління лісового та мисливського господарства, Управління Держтехногенбезпеки та міліції перевірили стан мінералізованих смуг навколо лісу, здійснили обхід територій з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки у в усіх без винятку районів області. Приємно порадувало, що громадяни, в основному, виявились свідомими і обрали інші місця й способи відпочинку. Проте шістьох осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності. Всього ж з початку пожежонебезпечного періоду проведено понад 500 таких перевірок, за наслідками яких покарано 11 осіб - порушників пожежної безпеки у лісах.
Нагадуємо, що на початку серпня під час міжвідомчої селекторної наради на якій були присутні від області представники з ТУМНС, Управління Держтехногенбезпеки, лісового господарства та міліції, в.о. Міністра надзвичайних ситуацій України Віталій Бут наголосив на необхідності посилення протипожежних заходів, особливо у період найвищого класу пожежної небезпеки, адже саме людська необережність є основним чинником виникнення більшості пожеж в екосистемах. Пам’ятайте, що доступ у ліси у цей період суворо заборонено. Тож, шановні, кіровоградці та гості нашого краю, поставтесь до безпеки лісів відповідально, бережіть «зелені легені» планети!
Прес-служба ТУ МНС

Заходи по охороні кіровоградських лісів посилено (фото)

Заходи по охороні кіровоградських лісів посилено (фото)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool