Заходи по охороні кіровоградських лісів посилено (фото)

Серпень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

Цього року південна частина України сильно постраждала від масових лісових пожеж. На початок серпня в лісах підвідомчих Держлісагентству підприємств виникло понад 1200 пожеж. Лише у Херсонській області площа лісів, що були охоплені вогнем, сягнула 1,5 тис. гектарів.

Степова Кіровоградщина знаходиться у зоні високого ризику. Щоб не допустити подібного на Кіровоградщині, оскільки у нас також є хвойні ліси, на виконання рішень уряду та обласної державної адміністрації, усіма зацікавленими відомствами й службами було вжито усіх вичерпних заходів.
Минулих вихідних представники пожежно-рятувальної служби, облуправління лісового та мисливського господарства, Управління Держтехногенбезпеки та міліції перевірили стан мінералізованих смуг навколо лісу, здійснили обхід територій з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки у в усіх без винятку районів області. Приємно порадувало, що громадяни, в основному, виявились свідомими і обрали інші місця й способи відпочинку. Проте шістьох осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності. Всього ж з початку пожежонебезпечного періоду проведено понад 500 таких перевірок, за наслідками яких покарано 11 осіб - порушників пожежної безпеки у лісах.
Нагадуємо, що на початку серпня під час міжвідомчої селекторної наради на якій були присутні від області представники з ТУМНС, Управління Держтехногенбезпеки, лісового господарства та міліції, в.о. Міністра надзвичайних ситуацій України Віталій Бут наголосив на необхідності посилення протипожежних заходів, особливо у період найвищого класу пожежної небезпеки, адже саме людська необережність є основним чинником виникнення більшості пожеж в екосистемах. Пам’ятайте, що доступ у ліси у цей період суворо заборонено. Тож, шановні, кіровоградці та гості нашого краю, поставтесь до безпеки лісів відповідально, бережіть «зелені легені» планети!
Прес-служба ТУ МНС

Заходи по охороні кіровоградських лісів посилено (фото)

Заходи по охороні кіровоградських лісів посилено (фото)
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool