За результатами моніторингу здійсненого Мінрегіоном, Кіровоградщина посідає 11 місце

Червень 22, 2017 | Новини | Переглядів: 951 | Коментарі: 0

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання робочої групи з моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики в області.

Учасники засідання обговорили показники та позиції Кіровоградщини у щорічному моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2016 рік, у щоквартальному моніторингу за січень-березень 2017 року та визначили основні завдання для забезпечення позитивних результатів у ІІ півріччі цього року.

На початку засідання Сергій Коваленко акцентував увагу на напрямах, за якими область покращила рейтингові місця у 2016 році, порівняно з 2015 роком. Зокрема, за напрямом "Інвестиційно-інноваційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця" Кіровоградщина з 22 місця піднялася на 10 місце, "Фінансова самодостатність" – з 19 місця на 10-те,"Доступність та якість послуг у сфері освіти" – з 7 місця на 5-те, "Доступність та якість послуг у сфері охорони здоров'я" – з 19 місця на 15-те, "Соціальний захист та безпека" – з 21 місця на 12-те, "Раціональне природокористування та якість довкілля" – з 24 місця на 16-те, "Економічна ефективність" – з 15 місця на 13-те. Посадовець також зауважив, що не дивлячись на деяке погіршення показників за напрямом "Розвиток малого та середнього підприємництва", область залишається серед лідерів і займає 6 місце (у 2015 році – 4 місце).

Серед недопрацювань минулого року перший заступник голови облдержадміністрації назвав погіршення рейтингових показників за напрямом "Відновлювальна енергетика та енергоефективність" – область перемістилась з 12 місця на 15-те та за показниками напряму "Ефективність ринку праці" – втрачено 8 позицій і область займає 25 місце.
За результатами щоквартального моніторингу за січень-березень 2017 року, здійсненого Мінрегіоном за 27 показниками у 6 напрямах діяльності, область значно покращила рейтингове місце порівняно з відповідним періодом 2016 року і розрахунково посідає 11 місце (за січень-березень 2016 року – 16 місце). Зокрема, Сергій Коваленко зазначив, що покращено рейтингове місце області за напрямами "Економічна ефективність" – з 11 місця на 7-ме та "Розвиток інфраструктури" – з 21 місця на 3-тє. За напрямом "Фінансова самодостатність" область залишається у десятці лідерів і займає 6 місце серед інших регіонів. Однак зберігається негативна тенденція за показниками напряму "Ефективність ринку праці" – за цим напрямом область залишається серед аутсайдерів і посідає 25 місце.

Посадовець також звернув увагу на те, що попри покращення ситуації за показниками у сфері охорони здоров'я та освіти, окремі із них продовжують викликати занепокоєння. Зокрема, кількість хворих з уперше в житті встановленим діагнозом активного туберкульозу на 100 тис.осіб населення становить 77 осіб (20 місце, в Україні – 56 осіб), а також значно нижча кількість випускників загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, а також з іноземної мови 160 балів і вище (відповідно 20 та 22 місце).

Більш детально ситуацію, яка склалася в економіці області на сьогодні, прокоментував заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев. Стосовно проблематики кожної конкретного напряму і причин негативної динаміки поінформували начальники профільних управлінь облдержадміністрації та представники територіальних структур державних органів влади. За результатами наради визначено конкретні завдання, які потрібно виконати як на обласному рівні, так і на рівні райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад для покращення ситуації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool