За перше півріччя маємо зростання заробітної плати в аграрній сфері,- Сергій Кузьменко

Липень 20, 2017 | Новини | Переглядів: 1122 | Коментарі: 0

Сьогодні, 20 липня, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зустрівся з керівниками підприємств з Кропивницького, Олександрії, Кіровоградського, Компаніївського, Знам'янського та Долинського районів для обговорення перспектив підвищення рівня заробітної плати найманих працівників.

- Ми вже не вперше зустрічаємося із підприємцями з даного приводу. Останнього разу питання підвищення заробітної плати розглядалось на нараді минулого тижня за участі 60 підприємців області, під час якої аналізували ситуацію на Кіровоградщині: чим вона відрізняється загальнодержавної, які є проблеми і що потрібно зробити для того, щоб в питанні оплати праці був лад, – зазначив голова ОДА на початку зустрічі. – Під час діалогу не почув від жодного представника бізнесу нарікань на роботу контролюючих органів та утисків чи перепон з боку влади.

Як зауважив Сергій Кузьменко,

Кіровоградщина – це гарний край з талановитими і працьовитими людьми, з унікальними запасами корисних копалин, розвинутим машинобудуванням, потужним сільським господарством, переробною промисловістю тощо. - Тому ми намагаємося задіяти максимум можливостей для того, щоб життя наших людей якісно змінювалося як у сфері послуг, так і в плані їхніх доходів, - підкреслив посадовець. – І ми це демонструємо – реконструюємо лікарні, школи чи дитячі садки, відновлюємо дороги, проте скільки завгодно можна розповідати про гарний тролейбус, дорогу чи лікарю, якщо в людини немає коштів, щоб придбати цю послугу, вона ніколи не буде задоволеною.

За інформацією голови ОДА, сьогодні середній розмір заробітної плати по Україні складає 6800 гривень, у той час як по області цей показник сягає 5300 грн.

- Держава суттєво підняла заробітну плату вчителям, службовцям, лікарям. Приміром, середня зарплата вчителя складає 6500 грн. За перше півріччя маємо 55% зростання заробітної плати в агарній сфері, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, - відзначив Сергій Кузьменко.
Звертаючись до підприємців, голова ОДА наголосив, що "і держава, і бізнес мають разом створити такі умови, щоб українці не виїжджали

за кордон у пошуках кращого життя чи заробітку, а отримували в Україні свої 500-600 євро".

- Давайте будемо патріотами України, Кіровоградщини, кожен свого підприємства, і сприятимемо тому, щоб наш край займав одну з достойних рейтингових позицій за розміром заробітної плати, - зазначив Сергій Кузьменко.

Під час спілкування керівники підприємств виловили готовність підвищити заробітну плату своїм працівникам відповідно до економічних можливостей підприємств.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool