За незаконне зберігання чи використання зброї - кримінальна відповідальність

Липень 01, 2011 | Новини | Переглядів: 3592 | Коментарі: 0

З кожним роком все більше громадян обирають такий засіб захисту власного життя, житла чи майна як зброя. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

На сьогоднішній день цілком можливо придбати її на законних підставах. Наказами МВС України передбачено особливий порядок реєстрації зброї у власність громадян, який виключає можливість того, що вона потрапить до рук злочинців або до осіб, котрі мають медичні протипоказання та не пройшли навчання з правил її використання.
Зберігати зброю необхідно винятково у місцях, до яких не мають доступу сторонні.
Прикро, але іноді трапляється і так, що зброя, частіше за все нелегальна, стає знаряддям злочину під час сімейних чи сусідських конфліктів, або ще гірше, через недбальство батьків потрапляє до рук дітей, що, у свою чергу, може призвести до трагічних наслідків.
Працівники міліції нагадують, що за незаконне зберігання чи використання зброї передбачено кримінальну відповідальність. Згідно статті 263 Кримінального Кодексу України подібні дії караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років чи позбавленням волі до 3 років.
Разом з тим, пунктом 3 вказаної статті передбачено, що добровільна здача вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин звільняє громадян від кримінальної відповідальності. А зброя, яка дозволена до користування, а це – мисливська та газова, після проведення відповідних перевірок може бути зареєстрована у власність громадян, які її здали.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool