З 1 липня розмір державної допомоги дітям з малозабезпечених сімей зросте з 50 до 75% прожиткового мінімуму

Травень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1298 | Коментарі: 0

Під час засідання Громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Линченко охарактеризувала стан реалізації в області нової соціальної політики держави. 

 За її словами, відповідно до підвищення прожиткового мінімуму у 2012 році збільшаться розміри державних соціальних гарантій. Так, у поточному році підвищаться розміри допомоги при народженні дитини, по догляду за дитиною на дітей до 3-х років, виплати одиноким матерям та опікунам.

Валентина Линченко зауважила, що в рамках соціальних ініціатив Президента України зросте і розмір державної допомоги малозабезпеченим сім'ям.
- З липня 2012 року відбудеться підвищення рівня забезпечення прожиткового мінімуму: для дітей - з 50 до 75% прожиткового мінімуму відповідного віку та для пенсіонерів та інвалідів – з 80 до 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Наразі в області державну допомогу щомісяця отримують 2,7 тис. малозабезпечених сімей, з яких 876 багатодітних, де виховується 3,6 тис. дітей.
Крім того, з 2011 року запроваджено доплату для сімей, в яких виховуються діти від 3-х до 18 років. У 2012 році цю допомогу збільшено у 2 рази.
Проінформувала Валентина Линченко і про механізм реалізації соціальної ініціативи - "Психічно хворим – сімейний затишок", що передбачає поліпшення рівня та якості життя сімей, які здійснюють догляд за інвалідом з психічним розладом.
За її словами, на даний час особам, які проживають з психічно хворим інвалідом 1,2 групи, виплачується допомога у розмірі 10 % прожиткового мінімуму для працездатних осіб або 109,40 грн. на місяць. В області таку допомогу отримує всього 83 сім’ї. Але з травня нинішнього року для осіб, які мають доходи менше 3-х прожиткових мінімумів така допомога зросла в 10 разів і відповідає мінімальній заробітній платі - 1094,0 грн.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool