Як відзначатимуть різдвяні свята у Кропивницькому

Листопад 29, 2023 | Новини | Переглядів: 703 | Коментарі: 0

Андріївськими вечорницями розпочнеться завтра, 30 листопада, цикл різдвяних і новорічних свят. у Кропивницькому

Відзначатимемо їх за Григоріанським календарем. Тож на два тижні раніше прийдуть і Святий Миколай, і Різдво. Чи буде у середмісті Кропивницького новорічна ялинка і як відзначатимемо різдвяні свята розповіла начальниця управління культури Кропивницької міської ради Анна Назарець.

- Різдвяні свята розпочнуться 30 листопада в Кропивницькому Туристично-інформаційному центрі, там відбудуться театралізовані Андріївські вечорниці. До дня Святого Миколая на площі перед міською радою облаштують Різдвяне містечко, де можна буде придбати Миколайчики, випити гарячого чаю чи кави і скуштувати смаколики. А вже 06 грудня в ТІЦі розпочне роботу резиденція Святого Миколая. Тут з 10:00 до 17:00 кожна дитинка може розповісти Святому Миколаю вірш чи заспівати пісню і поділитися омріяним бажанням, за це старий пригостить малечу солодощами. Тут же можна буде залишити у поштовій скриньці листа для українських захисників з новорічними побажаннями їм. - проанонсувала заходи Анна Назарець. - До Різдва Христового, яке відзначатимемо 25 грудня, на площі перед міською радою прикрасимо ялинки новорічною атрибутикою.

За словами очільниці управління культури, цьогоріч ялинку на центральній площі не встановлюватимуть.

- Два роки тому сильний вітер зламав головну ялинку. Цьогоріч у міському бюджеті було передбачено три мільйони гривень на закупівлю нової зеленої красуні, але в країні триває війна, тож ці кошти вирішили передати на ЗСУ. Прикрасимо ялинки перед міською радою, але на цю ілюмінацію бюджетних коштів не витрачатимемо. Ми звернулися до підприємців-спонсорів, які можуть придбати гірлянди, щоб прикрасити зелені красуні, - зазначила Анна Назарець.

На площі Героїв Майдану, за інформацією посадовиці, цього річ, як і минулого року, встановлять живі ялинки на честь Міст героїв, які вже традиційно прикрасять вимушені переселенці, жителі цих міст.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool